75. Yıl İ.Ö.O. İl Birincisi
75. Yıl İ.Ö.O. İl Birincisi
Sultangazi 75. Yıl İlköğretim Okulu halk oyunları ekibi yine birincilik kürsüsünde...
2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen halk oyunu yarışmasında Türkiye üçüncülüğünü elde eden ekip, bu yıl da Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun düzenlediği, Nisan ayında yapılan İstanbul İl Yarışmasında birinci oldu.
Bu yarışmadan sonra Rize’de düzenlenen “Horonlar Grup Yarışması”na katılmaya hak kazanan ekip, geçtiğimiz hafta düzenlenen yarışmadan da birincilik kupasını alarak İstanbul ilini Türkiye finallerinde temsil etme hakkını elde etti. 75. Yıl ilköğretim Okulu halk oyunları ekibi, gösterdiği performansla Rize’deki grup yarışmasında 8 ekip arasından 90.40 puan alarak birinciliğe layık görüldü.
SULTANGAZİ BARAŞILARIYLA ANILIYOR
Okul Müdürü Mustafa Sıtkı Ayaz ve Beden Eğitimi Öğretmeni Murat Aşan’la birlikte 75. Yıl İlköğretim Okulu halk oyunları ekibini makamında kabul eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, bu başarının kendilerini gururlandırdığını söyledi. Ekibi yöneten öğretmenleri ve başarılı öğrencileri tek tek kutlayan Başkan Altunay şöyle konuştu: “Sultangazi, dezavantajları avantaja dönüştüren bir ilçe. Bunun en güzel örneklerinden birisini de siz verdiniz. İlçemizi başarıyla temsil ettiniz ve İstanbul birinciliği ile döndünüz. Sultangazi artık olumlu yönleriyle, başarılarıyla anılıyor. Hepinizi kutluyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.”
HEDEFİMİZ YENİ BİRİNCİLİK
Okul Müdürü Ayaz da 75. Yıl İlköğretim Okulu olarak başarılı çalışmalar sergilemeyi sürdürdüklerini söyledi. Katkılarından dolayı Başkan Altunay’a teşekkür eden Ayaz, halk oyunları ekibinin Türkiye finallerinde de birincilik kürsüsüne çıkarak, başarısını pekiştireceğini kaydetti.
75. Yıl halk oyunları ekibi ziyaret çerçevesinde Başkan Altunay’a bir de tablo hediye etti.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.