İSÖM Gaziosmanpaşa'dan Yaz Okulu ve Kurslar
İSÖM Gaziosmanpaşa'dan Yaz Okulu ve Kurslar
İBB ÖZÜRLÜLER MÜDÜRLÜĞÜ (İSÖM) YAZ OKULU
İBB Özürlüler Müdürlüğü ‘Bu Yaz Birlikte Gülelim’ AB Projesi kapsamında 8-13 yaş aralığında zihinsel gelişimi normal ortopedik, süreğen, hafif düzeyde işitme ve görme engelli çocuklara yönelik olarak yaz döneminde gelişimlerini desteklemek amacıyla Yaz Okulu uygulaması başlattı. Yine bu süre içersinde öğrencilere, aktivitelerle psikolojik destek sağlanması, sosyal becerilerin geliştirilmesi, akademik becerilerin arttırılması, sosyal etkinlik ve gezilerle bilgilendirilmeleri amaçlanmaktadır. Ayrıca aynı yaş aralığında normal gelişim gösteren özürlü yakını olan çocuklar da gruplara dahil edilerek kaynaştırma ortamı sağlanmaya çalışılıyor.
Haftada 2 gün olarak, toplam 7 hafta sürecek olan Yaz Okulu uygulaması 18 ayrı birimde, ortalama 20’şer öğrenciyle devam ediyor.
KPSS KURSU
İBB Özürlüler Müdürlüğü olarak lise ve dengi okullardan mezun olan özürlülere yönelik KPSS kursu veriyor. Yaklaşık 250 kişinin yararlandığı kursta, özürlülerin Eylül ayında yapılacak olan KPSS sınavına, en iyi bir şekilde hazırlanmaları sağlanıyor. Kurs başlamış olmasına karşın özürlüler derslere dinleyici olarak katılabiliyorlar.
Her iki kursta, Gaziosmanpaşa’da özürlülere yönelik her konuda hizmet vermekte olan İBB Gaziosmanpaşa Özürlüler Merkezi’nden (G.O.Paşa Bld .Ek Hizmet Binası-Nikah Salonu yanı) ayrıntılı bilgi alınabilir. (0212 417 56 65)
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.