MUHTARLARDAN KAYNAŞMA TOPLANTISI
MUHTARLARDAN KAYNAŞMA TOPLANTISI
MUHTARLAR MİSAFİR ETTİ
Gaziosmanpaşa muhtarlar derneği düzenlediği yemek ile ilçe yöneticilerini bir araya getirdi. Düzenlenen yemeğe, İlçe Kaymakamı Seddar Yavuz, Bld. Bşk. Yrd. Arif Parlakkılıç, Bld. Bşk. Yrd. Ahmet Berber, Belediye Meclis Başkan Vekili Mahmut Yeter, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İSKİ Şube Müdürü Faruk Bektaşoğlu, Merkez Mah. Muhtarı Ahmet Mert, Yıldıztabya Mah. Muhtarı İsmail Korkmaz, Pazariçi Mah. Muhtarı Halil Usta, Karlıtepe Mah. Muhtarı Orhan Sönmeztürk, Sarıgöl Mah. Muhtarı Ünal Basın, Bağlarbaşı Mah. Muhtarı Hasan Koşan, Şemsipaşa Mah. Muhtarı Recep Sakin, Fevzi Çakmak Mah. Muhtarı Mecit Uçucu, Yeni Mah. Muhtarı Şerif Yıldırım, Karayolları Mah. Muhtarı Resul Uğurlu, Hürriyet Mah. Muhtarı Zekeriya Çakır, Barbaros Hayrettinpaşa Mah. Muhtarı Halim Özke, Karadeniz Mah. Muhtarı Mustafa Furuncu, Kazım Karabekir Mah. Muhtarı Murat Anadol, Mevlana Mah. Muhtarı Kadir Uludağ ve medya mensupları katıldılar.
Yemekli toplantıda ilk konuşmayı yapan Gaziosmanpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Furuncu “ Gaziosmanpaşa mızın yöneticileri ve idarecileri olarak bir arada olmaktan onur duyuyoruz. Bu gün burada bilgi ve tecrübelerden faydalanmak ve diyaloglarımızı arttırmak için bir aradayız.
Gaziosmanpaşamız için sağlık, eğitim ve emniyetin ne kadar önemli olduğunun ve çalışmaların hızla devam ettiğinin farkındayız. Sayın başkanımın ve ekibinin de ilçemiz için yaptığı çalışmaların farkındayız. İlçemizin yönetici ve idare amirleri açısından şanslı bir dönem geçirdiğinin de farkındayız.
Muhtarlık makamı devletin temeldeki ilk kurumu, halkın en yakın, en kolay ve rahat ulaştığı bir kurumdur.
Muhtarlık resmi makamların mahalli anlamda istediği bilgilere ulaştığı bir kurumdur.
Muhtarlık mevcut olduğu mahalde halkın tüm sorunlarda ilgili gördüğü çözüm noktasında çaba ve sonuç beklediği bir kurumdur.
Muhtarlık mahallindeki vatandaşların sorunlarını mantıklı çözümlerle en aza indirerek kurumlara yönlendirir böylece diğer kurumların yükünü önemli ölçüde azaltır.
Muhtarlık halkın kamusal veya kurumsal olarak danışma hizmeti almak istediği bir kurumdur.
Muhtarlıklar bu ve bunun gibi sebeplerden dolayı yükü ağır kurumlardandır. Devletin vermiş olduğu görevlerin dışında halkın yüklemiş olduğu görevler vardır. Her hangi bir kurum vatandaşa görevim değil diyebilirken; muhtarlıklar hiçbir şikayete benim görevim değil diyemez. Çünkü yeri geldiğinde kurumlar bile görevi olmadığı halde şahısları muhtarlıklara yönlendirmektedir. Ayrıca o görevi halk mülki amir niteliğinde gördüğü muhtarlık kurumuna yüklemiştir” şeklinde konuştu.
Belediye Başkan Yardımcısı Arif Parlakkılıç ise; Belediye olarak muhtarlarla zaman zaman toplantılar yaptıklarını, mahallelerde ki sorunları tespit ettiklerini ifade ederek uyumlu bir çalışma sergilediklerini söyledi.
Daha sonra söz alan İlçe Kaymakamı Seddar Yavuz, muhtarların ülke ve bölge açısından önemli olduğunu ve her zaman yanlarında olacağını ifade ederek, mahallere yapılan hizmetleri dile getirdi. Kaymakam Seddar Yavuz eğitim konusunda konuşurken "Yetenekli bir milli eğitim müdürümüz var" dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.