2. Afrika Kupası Fatih’te Başladı

Afrikalı futbolculardan kurulu ‘Afrika Kupası’ Gine – Senegal karşılaşması ile başladı.

Renkli görüntülerin yaşandığı açılış törenlerinde Afrikalı dansçılar gösteri dansı yaptı. Çeşitli müzik gurupları seslendirdikleri şarkılarla tribünleri coşturdu.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir açılışta yaptığı konuşmada, ‘3 yıl önce Afrika Dostlukspor’u kurduğumuzda bu insanları değerlendirdiğimiz için çok sevinmiştik. Onların birçoğu hayal tacirleri tarafından kandırılmış ve Türkiye’de tek edilmiş dostlarımız. Onlara hayallerinin peşinden koşmaları için bir fırsat vermiş gibi görüyoruz kendimizi. İlkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiğimiz turnuvasını bu yıl ikincisini düzenliyoruz. 12 Afrika ülkesinin temsil edileceği ‘Afrika Kupası’ festival havasında geçecek’ dedi.

Açılış törenine ev sahibi Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in yanı sıra Ak Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, kupaya katılan Afrika Kupası’na katılan ülkelerden temsilciler katıldı. 

Afrika  Topluluğu Futbol Derneği (African Communitiy Football Assocıation) ‘de başkan Demir’e böyle bir organizasyonu düzenlediklerinden dolayı teşekkür ederek, desteklerinin devamını isteyen bir mektup gönderdi.

Konuşmaların ardından turnuvaya katılan Nijerya, Zambiya, Senegal, Kongo, Fildişi, Gine, Mali, Burkina Faso, Angola, Güney Afrika ve Somali takımları sahaya çıkarak izleyicileri selamladı. Daha sonra Afrika Kupası’nın ilk karşılaşmasını yapacak Gine- Senegal takımları sahadaki yerini aldı.

Futbol otoriterlerinin de yakından takip edeceği ‘Afrika Kupası’ Fatih Mimar Sinan Stadında oynanacak müsabakalar ile gerçekleşecek Afrika Kupası, 22 Haziran Pazar günü oynanacak final karşılaşması ve kupa töreni ile son bulacak.