AK PARTİ İBB ADAYI KİM OLMALI?

Kamuoyu yoklamasında Murat Kurum favori aday olarak öne çıktı. Anket sonuçları ve değerlendirmemiz şöyle oldu:

Birinci sırada yüzde 46 ile Murat Kurum yer aldı. Kurum, kimseyle polemiği olmayan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmış bir isim. Kamuoyunda partili, partisiz bir çok kişi tarafından sempati ile bakılan beyefendi kişiliği ile ön plana çıkan bir isim.

İkinci sırada yüzde 19 ile Metin Külünk çıktı. Külünk, ağırlıkla Ak Parti içinde tutulan bir isim.

Üçüncü ve dördüncü sırayı Fahrettin Koca ve Tevfik Göksu yüzde 10 ile paylaştılar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca pandemi döneminden kalan sempati ile tutuluyor ancak belediyecilik yapabilecek gözüyle bakılmıyor. Tevfik Göksu ise Ak Parti dışında kalan muhalefet ile sürekli tartışma içinde olduğundan ekstra oy getirmeyecek gibi görülüyor.

Beşinci sırada yüzde 7 ile Ali Yerlikaya yer aldı. İstanbul Valiliği yaptığı, İçişleri Bakanı olduğu ve adı kulislerde dolaştığı için oy almış gibi görülüyor. Sürpriz isim.

Altıncı sırada Adil Karaismailoğlu yüzde 4 ile yer aldı. İBB'de görev yaptı, eski Ulaştırma Bakanı. Kulislerde ciddi olarak adı geçiyor.

Yedinci sırada Selçuk Bayraktar yüzde 3 ile yer aldı. Sürprizlerden ancak millet Bayraktar'ın kendi işinde devam etmesinden yana gibi görülüyor.

Sekizinci sırada Ergün Turan yüzde 1 ile yer aldı. Eski TOKİ başkanı, Fatih Belediye Başkanı fakat kamuoyu yoklaması İBB için yeşil ışık yakmadı.

Ak Parti'de ayrıca anket seçeneklerimizde yer almayan İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Süleyman Soylu gibi sürpriz isimlerde kulislerde konuşuluyor.