CHP Gaziosmanpaşa'dan basın açıklaması

Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:

"Mevcut siyasi iktidarın, hukuksuzluğun başkenti haline getirdiği ülkemizde bir darbe girişimi daha yaşanmıştır. Hukuku yok sayan, anayasal düzene karşı çıkan Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi üyelerine karşı hamlesini reddediyoruz!

Yargı mekanizmasını kendi siyasi partisinin bir organı olarak kullanan mevcut siyasi iktidara çağrımızdır, derhal bu yanlıştan dönülmelidir! Genel Başkanımız Sn. Özgür Özel'in de dediği gibi, Yargıtay'ın bu hamlesi açıkça bir darbe girişimidir ve iktidar, kendisine karşı yapılan darbe girişimlerine gösterdiği hassasiyeti masumlara karşı başlatılan girişimlere de göstermelidir!

Türk Milleti tarafından seçilip Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderilen Can Atalay, milletin iradesine karşı hukuksuz şekilde esir tutulmaktadır! İktidarın gücünü arkasına alıp hak-hukuk-adalet nedir bilmeden hareket eden yargı organı, milletin iradesine karşı durmaktadır!

Can Atalay özgürlüğüne kavuşana kadar dayanışmayla, direnişle, mücadeleyle ve tüm gücümüzle bu hukuksuzluğun karşısında olacağız! Yargı iktidarınsa sokaklar bizimdir! Biz Can'ın yanındayız, Can da halkının yanına dönecek!"