Deprem bölgesi için acil ihtiyaçlar listesi

Kahramanmaraş'ta başlayan ve 10 ilimizi kapsayan büyük deprem sonrası Gaziosmanpaşa'da da yardım seferberliği had safhaya çıktı.

Gaziosmanpaşa'da görebildiğimiz kadarı ile Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi ortaklaşa çalışırken; MHP, CHP, Ak Parti, İyi Parti, Deva Partisi ilçe merkezlerini yardım merkezlerine çevirerek yardımlar toplayarak deprem bölgesine gönderdiler.

İlçede bulunan sivil toplum kuruluşları da çok sayıda yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdiler. Yöresel derneklerin bir çoğu yardım tedarik etme çalışmasını yürütüyor. 

Deprem için yardım toplayan kurum ve kuruluşlara vatandaşların ise yoğun desteği gözlendi. Depolar doldu, göndermek için araçlar aranmaya başlandı.

Soğuk kış günlerinde onlarca gönüllü tasnif ve tırları doldurma konusunda büyük gayret gösterdiler. Hakkını vermek lazım. Koordine ve destek konusunda Belediye çalışanları ve Öğretmenler epeyce varlar.

Halit Kıvanç Stadı'nda tır dolduran gönüllere belediye mobil büfe ile çorba ikramı yapıyor.

Gaziosmanpaşa'nın hayırseverleri dönerciler, börekçiler, çiğ köfteciler, baklavacılar gönüllü çalışanları gönlünü alsa iyi olur.

Kaymakamlık ve Belediyenin organize ettiği yardımlar 9 Şubat 2023 itibari le sadece Halit Kıvanç Stadı'nda toplanmaktadır.

HAYIRSEVERLER YARDIM İÇİN AŞAĞIDAKİ MALZEMELERDEN TOPLAMA MERKEZLERİNE GÖTÜRÜRLERSE İYİ OLUR.

- Uyku tulumu, Çadır
- Küçük büyük montlar, ayakkabı, botlar
- Kazak, çorap, içlik
- Isıtıcı (klasik soba, tüplü, elektrikli, cep ısıtıcı vb.)
- Hazır gıda (konserve, zeytin, paket süt, helva, bisküvi, hazır sandviç vb.)
- Tek kullanımlık, tabak, çatal, kaşık
- Bebek maması
- Her türlü hijyen ve sağlık malzemesi (bebek bezi, ıslak mendil, kadın hijyen ürünleri vb.)
- Dolu Powerbank,  Jeneratör, 
- Büyük, küçük tüp
- Tava, su ısıtıcı

Gophaber yardım merkezlerinde...