Ekrem Erdem: Tarih yazmayı bilemedik ama tarih yapmayı bilen bir milletiz.

Esnaf Dergisi tarafından her ay düzenlenen “Milli ve Yerli Hayat İnşası Esnaf Buluşmaları”nın 22. yapıldı.

 

Toplantıları organize eden ve Esnaf Dergisi sahibi Eşref Küçükateş burada yaptığı konuşmada, "Kıymetli Milletvekilim Sayın Ekrem Erdem, hatta ağabeyim, 80’li yıllardan beri tanışıyoruz. Milli ve yerliliğe, çekirdekten yetişmiş biri olduğunu, çocuklarını da ticarete teşvik ettiğini ve Türk diline verdiği önemi de bilerek bizim Milli ve Yerli toplantılara yakışacağını düşündüm. Kendisi bizim duayenimiz onur konuğumuz kendisine hoş geldiniz diyor şükranlarımı sunuyorum.

Biz bu toplantılarla Cumhurbaşkanımızın Diyanet İşleri Başkanı’na söylediği o dinde boşluk bıraktınız, birileri doldurdu dediği gibi, biz de ticarette, iletişimde, ticari ilişkilerde bir boşluğu doldurmaya çalışıyoruz.

Asker tankın üzerine çıkıp ta ailene ne diyeceksin diye soran kişiye ne dedi? “Dedi ki beklemesinler. Milletine ne söyleyeceksin? Vatan bölünmez. Hedefin, istikametin ne? Kızılelma.’’  Onların kızıl elması o.

Genel Kurmayın Kızıl elması, Amerika’yı fethetmek olmalı. Bizim kızıl elmamız Siyonizm’in, Yahudi’nin elinden ticareti almak olmalı. Biz bu yola çıkacağız. Nereye kadar gidersek, ne kadarını alırsak, biz gezdikçe görüyoruz.

Hala, öyle ürünler var ki, sadece bir Yahudi Türkiye’ye getirebiliyor ve yurt içinde satabiliyor. Başka kimse getiremiyor o ürünü." Dedi.

 

Ekrem Erdem ise yaptığı konuşmada, "Tarihi bir süreçteyiz. Biz belki tarih yazmayı bilemedik ama tarih yapmayı bilen bir milletiz. Birde tarihi yazmayı becere bilsek iyi olacaktı; çünkü bizim yaptığımız tarihi tarih yazıcılar bu güne kadar doğru olarak aktarmadı. Birçok tarihi bilgi yanlış olabiliyor. Bu gün batı Endülüsler İslam dünyasından çaldığı bir takım şeyleri kendi keşifleri gibi ortaya koymaları sinir bozucu.  Bu gün yaptıkları yadsınamaz belki ama hareket noktaları kesinlikle İslam âlemi. Bunları da artık konuşur hale geldiğimize göre bu gün ki bilgilerimizin de zaman içerisinde tartışılabileceğine inanıyorum.

İnşa süreci önemli, bugünkü toplantının konusu da inşa süreci üzerine. Esnaf teşkilatı önemli bir teşkilat. Tarihimize baktığımız zaman özellikle Osmanlı’nın kuruluşunda en büyük görev ahi yani esnaf teşkilatına verilmiştir. Anadolu da birliği bir bakıma esnafların duruşu, esnafların yaklaşımı belirlemiştir. Osmanlı İmparatorluğunu kuran liderler yöneticiler, yöneticilere de esnaflar yardımcı olmuşlardır. Esnaf önemli bir kesim. Halkla iç içe olan esnaftır. Esnaf dert babasıdır. Toplumun inşa edilmesinde, bizi biz yapan değerlerin olgunlaşmasında tartışmasız en büyük pay esnafındır. Mahalle denildiği zaman o mahallenin olmazsa olmazı o mahallenin bakkalıdır, kıraathanesidir, yoğurt satanıdır, simit satanıdır. Mahalleye anlam katan çocukların bile gelişimine katkıda bulunan yine o mahallenin esnafıdır. Esnaf ülkenin ve ekonominin temelidir. Birçok önde gelen iş adamlarının temeli esnaflıktan gelmektedir. Ne iş yaparsan yap işini önemseyen insana o iş dar gelir ve büyümek ister. Ne iş yaparsan yap o işi severek yapacaksın. İşini bir numara yapacaksın.  Allah’ın izniyle başarı da arkasından gelecektir.  Esnaf birçok yardımda bulunur ve sıkıntıları üstlenir. O sıkıntıları üstlendiği için de Allah ona yardımcı olur." Dedi.