EMEKLİLER 8.077 TL SEYYANEN ZAM İSTİYOR.

Memurlara yapılan  8 bin 77 lira seyyanen ve maaşa yansıyan zamlarla en düşük memur maaşı 22 bin 17 liraya yükseldi. Milyonlarca emekl ise hiç zam alamayarak en düşük 7.500 TL almaya devam ediyor.

Bu adaletsiz karşıısnda isyan eden emekliler memura yapılan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zamın kendi maaşlarında da yapılmasını istiyor. Yılbaşına kadar dayanacak güçleri olmadığını ifade eden emekliler, bir an önce bu haksızlığın giderilmesini bekliyor.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, konuyla ilgili yaptığı yaptığı açıklamada, “Bütün iyi niyetli çabalarımıza ve bu hatadan dönülmesi yönündeki taleplerimize rağmen, ekonominin acı faturası emekli, dul ve yetimlerimize çıkarılmamalı. Emeklilerin yıl sonunu bekleyecek takati kalmamıştır. Bu süreçte akaryakıttan vergilere, ilaçtan ekmeğe kadar gelen zamları da göz önünde bulundurarak zam talebimizi revize ediyoruz. Emekli aylıklarına bir an evvel kök ücrete yansıyacak şekilde 8 bin 77 lira seyyanen iyileştirme yapılmasını istiyoruz.” Dedi.