EMEKLİLER TÜRKİYE GENELİNDE AYAKTA

Her şeye gelen zamlar sonrası halen daha 7.500 TL alan emekliler, Türkiye genelinde tepki, protesto ve imza kampanyalarıan devam ediyor.
Memurlara yapılan 8 bin 77 lira seyyanen ve maaşa yansıyan zamlarla 30 bin TL'ye yaklaşan en düşük memur maaşı karşısında, milyonlarca emekli hiç zam alamayarak en düşük 7.500 TL almaya devam ediyor.

Bu adaletsiz karşısında isyan eden emekliler memura yapılan 8 bin 77 TL'lik seyyanen zamın kendi maaşlarında da yapılmasını istiyor. Yılbaşına kadar dayanacak güçleri olmadığını ifade eden emekliler, bir an önce bu haksızlığın giderilmesini bekliyor.

Daha yeni zam alan memurların, gelecek yıl zamlarının da planlaması ve emeklilere zam için tek adım atılmaması tepkileri daha da artırıyor.

Tüm Emeklilerin Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, emeklilere en son yapılan yüzde 25’lik zammın kök maaşa yapılmasından dolayı maaşlarda reel artış oluşturmadığına dikkat çekerek, “Emekli oyalanmak istemiyor, zam istiyor” dedi.

Emekliler memurlara yapılan 8 bin tl zam yerine, aylar geçtiği için 10 bin TL seyyanen zam istiyor. Emekliler üçüncü ikramiye gibi farklı çözümler değil, net zam bekliyor. Emeklilerin bu konudaki tepkisi çığ gibi büyüyor.