Eyüplü Rizeliler Yemekte Buluştu...

Dernek Başkanı Mehmet Yazıcı  ve yönetim kurulu önderliğinde  İstanbul Haliç Restourant`ta buluşan Eyüplü Rizeliler hem yemek yediler hem de 2011 yılını değerlendirdiler.


Eyüp Rizeliler Derneği’nin gecesine, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Semih Dikyol, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Güven, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kumbasar,Çaydef Başkanı Yılmaz Hüsrev ve Mustafa Yeşildağ, Şişli Rizeliler Derneği ve Dutha Dernek Başkanı Nazım Ardişen ,Eyüp Rizeliler Derneği yönetim kurulu  ve üyeleri, Eyüp İlçe Meclis üyeleri,Eyüp İlçesi mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

 Yemekte Karadenizli sanatçılar, yöreye özgü eserleri seslendirdi.  Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı yaptığı konuşmada, "Her yıl geleneksel olarak bu yemeği düzenliyoruz. Özellikle yıl sonunda bilgilendirme amaçlı yaptığımız bu organizasyonda yıl boyunca yaptığımız çalışmaları anlatıyor ve gelecek yıl için yapacağımız projeleri siz değerli Rizeli hemşerilerimize anlatıyoruz. Valimize ve kaymakamımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek Başkanı Yazıcı`nın ardından Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, İstanbul`da dernekler sayesinde hemşerilerin bir araya geldiğini belirterek şöyle konuştu:
"Hemşeri dernekleri, STK`ların önemli bir ayağıdır. İstanbul`da bulundukları ilçelerin sorunları ile ilgileniyorlar. Sorunlarla ilgili çalışmalar yapıyorlar. Ben bu gece burada olmaktan çok mutluyum. Siz Rizeli kardeşlerime bu güzel organizasyondan dolayı çok  teşekkür ediyorum" dedi.

Kendisi de Rizeli olan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu  geceyi düzenleyenlere  teşekkür etti. Vali Mutlu, "Bu bizim hasretimiz. Rizemiz bizim gururumuz. Bu sizin ekip başarınız.Bu güzellikler içersindeki Eyüp İlçemiz özel ve müstesna bir yer. Rizemizin kültürünü İstanbul`la buluşturuyorsunuz.. Değerli hemşerilerimizi bir araya getirdiğiniz için şahsım adıma çok teşekkür ediyorum. Soğuk bir İstanbul akşamında bu geceyi ısıtıyorsunuz. Arkamda siz değerli hemşerilerimin dualarını hissediyorum. 2012` de ülkemizde huzur, birlik beraberlik, devam etsin. Başarı, sevgi, sağlık, barış içersinde bir yıl diliyorum" diye konuştu.