EYÜPSULTAN'DA CHP'NİN ADAYI KİM OLMALI?

Eyüpsultan'da İBB ikinci turda ekrem İmamoğlu birinci çıktı. Son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ise Kemal Kılıçdaroğlu 4 puan önde çıktı. Eyüpsultan'da belediye, parti yönetimi, basın, vatandaş iletişim kopukluğundan kaynaklı olarak Cumhurbaşkanlığı oylarında düşüş yaşandığı gözlemleniyor.

Bu sonuçları gören CHP yönetimi Eyüpsultan'da kazanacak aday arayışına girdi. Bu arayışta en önemli etkenlerden biri de demografik yapı olacak. Eyüpsultan'da nüfus olarak Giresunlular birinci sırada yer alıyor. Eyüpsultan'da 2104 yılında büyük ilgi olmasına karşın Giresunlu aday adayı Seçkin Özdemir'i aday yapmayarak seçim kaybetmişti. O yıl Seçkin Özdemir rüzgarından dolayı, başka bir Giresunlu Remzi Aydın Ak Parti'den aday yapılarak seçim kazanıldı.

Eyüpsultan'da Giresun nüfusunun birinci sırada olmasına karşın, bugüne kadar Giresunlu bir aday koyulmayışı hata olarak görülüyor. İBB seçimlerine de etki edecek olan ilçe adayları dikkatli seçilmeli öngörüsü hakim. 

Bu arada CHP'de  Eyüpsultan adayı olarak Giresunlu Av. Devrim Alparslan adı ön plana çıkıyor. Beşiktaş Çarşı Grubu Avukatı, eski meclis üyesi, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı olan Av. Devrim Alparslan, STK ve siyasetin içinden gelen bir isim. Eyüpsultan'da yaptığımız kamuoyu yoklamasında Devrim Alparslan ile seçimin kazanılacağı öngörülüyor.

Ak Parti kanadında ise Eyüpsultan'da seçim kaybedileceği kaygısı ile Giresunlu bir aday arayışının gündeme gelebileceği konuşuluyor.