Feshane'de Rize Günleri Başladı...

“İstanbul İçin Çay Vakti!” sloganıyla organize edilen etkinliğin açılış kurdelesini, İstanbul ve Rize protokolü birlikte kesti. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Rize Valisi Nurullah Çakır, Kültür eski Bakanı İsmail Kahraman, Ak Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Rize Milletvekili Hüseyin Bayraktar, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Gaziosmanşa Belediye Başkanı  Hasan Tahsin Usta, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Rize Dernekler Federasyonu Başkanı Celal Erdoğan, Eyüp Rizeliler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı ile İstanbul’da oturan Rizelilerin katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Açılışta İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş konuşma yaparak İstanbulluları Rizeliler Tanıtım Günleri’ne davet etti. Programda Prof. Dr. Davut Kavrukoğlu İstanbul  Valisi Mutlu ve Rize Valisi Çakır’a birer teşekkür plaketi verdi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da açılış töreninde yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Tüm Rizeli hemşehrilerimizi bu güzel etkinlik nedeniyle kutluyorum. Bu tip etkinlikler Anadolumuzun , öz kültürümüzün yaşanması, yaşatılması, korunması ve elbette ki gelecek nesillere aktarılması noktasında çok önemli işlevlere sahiptir. Bu anlamda bu tür etkinlikleri önemsiyoruz. Eyüp Belediyesi olarak, bu tür etkinliklere destek veren, katkıda bulunan tüm kişi ve kuruluşlara huzurlarınızda özellikle teşekkür ediyorum. “

Stantları gezen, Karadeniz müziğinin ritmine kendisini kaptırarak horon tepen Rizelilerle sohbet eden protokol, 10 bin kişilik açılış mıhlamasından da tattı… Rizeliler etkinliğin kapanışında da 20 bin kişilik mıhlama yapacaklarını açıkladı.  Rizelilerin buluştuğu organizasyonun en renkli konukları ise Malezyalılardı.

27 Nisan Pazar akşamına kadar devam edecek Rize Tanıtım Günleri’nde, bu seneki ilk çay hasadı açılışı da yapılmış oldu. İstanbul’da Feshane’deki Rize Günleri kapsamında buraya getirilen 30 kök çay ağacı ile gerçek bir çay bahçesi oluşturuldu. Bu etkinlikte yılın ilk çay sezonu fuara katılanlar ile birlikte başlatılmış oldu. Rize Valiliği ve Rize Dernekler Federasyonu’nun birlikte düzenlediği

7. Rize Tanıtım Günleri’nde, Rize çayı, mıhlama gibi Rize’ye has yöresel lezzetler de katılımcılara ikram edildi. Aynı zamanda 800m2’lik alanda Rize müzesi kuruldu ve Rize’yi tanıtan eserler maket olarak sergilendi. Etkinliğe pek çok Rizeli sanatçı da konserleriyle katılacak.