Gaziosmanpaşa Anadolu Lisesi 7 Farklı Ülkede Erasmus + Projesi Gerçekleştirdi.

1. Proje "6 Digi _Tours Of Europe "  “6 Digi Avrupa Turları”

Bu projedeki ortaklar Almanya, İspanya, Romanya, Makedonya ve İtalya'dır. Proje Almanya koordinatörlüğünde yürütüldü. Bu proje ile ziyaret edilen ülkelerde öğrenciler belirlenen konu üzerine video çekimi gerçekleştidiler ve kamera çekimi teknikleri üzerine eğitim aldılar. 

2. Proje "Specıal Studenys Deserve Teachıng Methods"  "Özel Öğrenciler Özel Eğitimi Hakeder" ismini taşımaktadır. Proje Fransa koordinatörlüğünde yürütüldü. Bu projedeki ortaklar Fransa (Martinik Adası) ve Slovakya'dır. Bu proje ile farklı ülkelerdeki özel eğitim gereksinimi olan öğrencilerin farklı derslerde nasıl eğitim aldıklarını gözlemlemek ve etkileşimde bulunmak.

3. Proje  "How To Plan Your Career- Job Opportunıtes İn Europe -Skıll And Character Based Jobs" "Kariyerini Nasıl Planlarsın” ismini taşımaktadır. Bu projedeki ortaklar Romanya ve Polonya'dır. Projenin amacı katılan tüm öğrencilerin farklı bir alanda girişimcilik faaliyeti ile ilgili kariyer planlaması yapmak, uzman kişilerden yüz yüze ve online seminerler alarak herhangi bir alanda girişimcilik faaliyeti ile ilgili bilgi sahibi olmaları hedeflenmektedir. Projeler kapsamında süreç içerisinde öğretmen ve öğrencilere online ve yüz yüze eğitimler verildi.

 2 yıl içerisinde okul öğretmenleri ve öğrencileri bu ülkeleri ziyaret ederek her ülkeden birer temsilcinin yer aldığı farklı öğrenci grupları ile eğitimlere katıldılar.  Öğrenciler İngilizce pratik yapma imkanına kavuştular. Öğretmen ve öğrenci grupları gittikleri her ülkede ortak eğitim çalışmaları dışında ülkelerin zengin tarihi, kültürel değerlerini ve lezzetli mutfağının keşfederek ülkelerine döndüler.

Okul yönetimi projelerin yürütülme sürecinde Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına, ulaşım noktasında destek olan Gaziosmanpaşa Belediyesine ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne katkı ve destekleri için teşekkür etti.