GAZİOSMANPAŞA KAYMAKAMLIĞI'NDAN AÇIKLAMA


Gaziosmanpaşa Kayamkamlığı'ndan konuya ilişkin olarak yapılan açıklama şöyle oldu:

" 'Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı Önünde Kalan Vatandaş'  konulu haber ve paylaşımlarla ilgili olarak Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki hususların açıklanması gerektiği anlaşılmıştır.

1972 doğumlu Hasan C. isimli vatandaşımız İlçemizde ikamet etmeyen, gerek 183 ihbar, cimer, şifahi talimatlar, gerekse bireysel başvuru yolu ile birçok kez sosyal durum incelemesine konu olmuştur.

Daha önce yapılan işlemlerde; uyuşturucu madde öyküsü nedeniyle ilçe sağlık müdürlüğüne bildirim yapılmıştır.
Sürekli ikameti olmadığı, kış aylarında barınma merkezleri ve otellerde kaldığı, bakım ve temel ihtiyaçlarında desteğe ihtiyacı olduğundan birçok kez bakım merkezi hizmet modeli kapsamında işlem yapılmış, ayrıca güvenlik güçlerince zaman zaman bakım merkezlerine yerleştirilmiştir.

Hasan C. adlı vatandaşımız farklı özel bakım merkezlerinden hizmet almış, ancak kendi isteğiyle yararlandığı özel bakım merkezlerinden ayrılmıştır.

Ayrıca birkaç kez sağlık sorunları nedeniyle hastaneye sevki ambulans ile sağlanmış, ancak tedavisini tamamlamadan hastaneden ayrılmıştır.

Son kaldığı özel bakım merkezindeki bir engelli vatandaşımıza saldırısı nedeniyle bu vatandaşın hastanede yoğun bakıma alınmasına neden olmuştur.

Adı geçen vatandaşımızın uyum sağlayamaması ve sürekli sorun çıkarması sebebiyle hiçbir bakım merkezinin kabul etmediği anlaşılmıştır.

14.01.2023 tarihinde yeniden ambulansla hastaneye sevk edilen Hasan C. adlı vatandaşımıza taburcu sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzce gerekli hizmet desteği sağlanacaktır.

Devletimizin ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza himaye ve desteğinin en üst düzeyde sunulması konusunda gerekli özen ve hassasiyet gösterilmektedir ve göstermeye de devam edilecektir.

Konuya hassasiyet gösteren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ederiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."