Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Genel Kurulu Yapıldı

Genel Kurulda Kadın, Gençlik, Engelli Meclisleri ile çalışma gruplarının projeleri değerlendirilerek kabul edildi.

Gaziosmanpaşa’daki Sivil Toplum Kuruluşları, Kamu Kurumları ve siyasi parti temsilcileri iş birliğiyle çeşitli projeler yürüten Gaziosmanpaşa Kent Konseyi, 2015 Yılı İkinci Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Genel Kurul’a, AK Parti Çankırı Milletvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İlçe Kaymakamı Yaşar Karadeniz, Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Başkanı Zekeriya Eroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Servet Bakırcı, BBP İlçe Başkanı Fedai Karakol, DP İlçe Başkanı İsmail Yamak, Küçükköy Esnaf Oda Başkanı Erkan Kaya ve çok sayıda davetli katıldı.

“TOPLUMUN TÜM KATMANLARINI İÇERİSİNDE BARINDIRAN BİR YAPI”
Açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Kent Konseyi Başkanı Başkanı Zekeriya Eroğlu, “Yaklaşık bir yıl gibi kısa bir zaman içerisinde Kent Konseyimiz kendi içerisinde yapılanmasını gerçekleştirmiştir. Kanunla kurulan Kent Konseyleri farklı görüşlere sahip toplumun tüm katmanlarını içerisinde barındıran ve geleceğe taşıyan bir yapıdır. Bizler de bu vesileyle Gaziosmanpaşamızda çok farklı yapılardan, fikirlerden ve kültürlerden oluşan bir konsey oluşturduk. Bunun altında Gençlik Meclisi, Kadın Meclisi ve Engelliler Meclisi’ni de yapılandırarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz” şeklinde konuştu.

“DESTEK OLMAK SURETİYLE BİRÇOK FARKLI PROJEYİ İLÇEMİZDE HAYATA GEÇİRDİK”
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ise yaptığı konuşmada, “Belediyelerin yapmış olduğu çalışmaların daha ziyade toplumsal ihtiyaçları karşılamak, şehirlerin gelişimine öncülük etmek ve birçok alanda ihtiyaçların karşılanması olduğunu biliyoruz. Ancak birçok talep var ki, bunları gerek bütçe anlamında gerekse belediyenin yaptığı çalışmalar kapsamında yapmamız mümkün olmuyor. Hem bu yönden hem de değişik kitlelere ulaşmak açısından Kent Konseyi’mizle birlikte gençlerimizin ortaya koyduğu projelere destek olmak suretiyle, birçok farklı projeyi ilçemizde hayata geçirmiş olduk” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarından ardından Kent Konseyi’nin çalışmaları ve projeleri ele alındı. Genel Kurul’da Kadın, Gençlik, Engelli Meclisleri ile çalışma gruplarının projeleri değerlendirilerek kabul edildi.