Gaziosmanpaşa'da Ahilik Haftası Kutlandı.

Düzenlenen etkinliğe Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Esnaf Oda Başkanı Erkan Kaya, kurum müdürleri, belediye başkan yardımcıları, esnaf ve vatandaşlar katıldılar.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Gaziosmanpaşa'daki meslek liselerinden gelen öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte açtıkları stantlarda mesleklerini tanıttı. 

Gaziosmanpaşa Kaymakamı İskender Yönden yaptığı konuşmada, "Dayanışmanın, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerini sergileyen tüm esnaflarımızın Ahilik Haftası'nın kutluyorum." Dedi.

Başkan Hasan Tahsin Usta burada yaptığı konuşmada,  belediye olarak Ahilik kültürünün yaygınlaşması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını belirterek "Şu anda 4 binin üzerinde meslek liselerinde okuyan öğrencimiz var. Yeni açılacak okulla birlikte bu sayının 5 bini geçeceği beklenmektedir. Meslek sahibi olacak 5 bin gencimizin bu anlamdaki ihtiyaçlarını görmek, planlamak, yönetmek hepimizin görevi. Medeniyetimizin eşiği olarak bildiğimiz esnaflık kültürü yaşatılmalı. Her alanda yok olmaya yüz tutmuş sanat dalları başta olmak üzere yeni esnaf kolları oluşturulmalı. Bu konuda birey olarak, belediye olarak, kurum olarak, vatandaş olarak ne yapılması gerekiyorsa öncülük yapmaya hazırız" şeklinde konuştu.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Esnaf ve Sanatkarla Oda Başkanı Erkan Kaya ise yaptığı konuşmada,  "Bugün İlçemizde 36. Ahilik Haftası (Esnaf Bayramı) Kutlama Etkinliği'ni coşkuyla gerçekleştirdik! Bu anlamlı etkinlikte, Türk kültürünün köklü değerlerinden olan Ahilik geleneğini kutladık ve bir araya gelerek dayanışma ve yardımlaşma ruhunu canlı tuttuk." Dedi.

Etkinlikte Yılın Ahisi seçilen Kemal Taşkın'a plaket takdimi yapıldı. Program Mehter gösterisi ve lokma dağıtımı ile devam etti.