Giresunlular aday ve listelere bakacaklarını açıkladı.

Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği genişletilmiş istisşare toplantısı, bölgede kurulu bulunan derneklerinin başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleşti.

Toplantıya Tirebolu Dernekler Federasyon Başkanı Necdet Demirel, Gaziosmanpaşa Giresunlular Dernek Başkanı Hüseyin Karadağ,  Alucra Boyluca Köyü Dernek Başkanı Canan Ayric, Dereli Egriambar Köyü Dernek Başkanı Turgay Çamcı, Tirebolu Kuzgun Köyü Dernek Baskanı Kaya Kısacık, Tirebolu Atakoy Dernek Başkanı Adem Takır,  Eynesil Koseli Mahallesi Derneği Bas.Yardımcısı Muhammet Çalık, Eynesil Derekoy Dernek Baskanı Mehmet Berber, Bulancak Yunuslu  Köyü Dernek Baskanı Ali Nuri Topaloglu, Bulancak Atakoy Dernek Başkan Vekili Aytaç Akkaya,  Alucra Cakrak Dernek Başkan Vekili Salih Parlakkılıç, Ercan Parlakkilic, Hasan  Aydin. Yaglidere Yazlikkoyu Dernek Başkanı Zeki Toslu,  Tirebolu Seku Dernek Baskanı Mehmet Yılmaz, Giresun Medya Platformu Kurucu Başkanı ve Gophaber Editörü Ali Şükrü Kara, GOP Giresun  Dernek Kadin Kolları, Gençlik Kolları ve  Yonetim Kurulu Üyeleri katıldılar.

Toplantıda kültürel faaliyetler ve yerel seçimlere ilişkin istişarelerde bulunuldu.Önümüzdeki günlerde Gaziosmanpaşa Meydan'da Pancar Çorbası Festivali ve Ramazan Ayı'nda iftar programı gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Yerel seçim sürecine ilişkin yapılan değerlendirmede, öncelikle Giresunlu Belediye Başkan adaylarına bakılacağı ve daha sonra Giresunluların partilerde meclis üyelik sıralamasındaki sırasına bakılacağı ifade edildi. Dernek başkanları Giresunluların yönetim kademesinde yer alması ve hak ettiği sırada olmasını umduklarını ifade ederek, hangi partinin hangi sırayı ve değeri verdiklerini hemşehrileri ile paylaşacaklarını ve oylarını ona göre kullanmalarını isteyeceklerini ifade ettiler. Muhtar adayı hemşehrilerine de tam destek vereceklerini ifade eden Giresunlular, derneklerle irtibat halinde olan hemşehrilerinin daha fazla önemsenmesini dilediklerini söylediler.

İnstagram takip ediniz https://www.instagram.com/gophaber/