GİRESUNLULAR ŞÜHEDANIN İZİNDE.

Anma programı, Yunan cephaneliğini havaya uçurup, savaşın seyrini değiştirerek şehit olan 14 yiğit, 1 gazinin bulunduğu Afyon İscehisar Doğanlar Köyü Giresun Şehitliği'nde zaferin 100. yılında gerçekleşti.
 


Anma programına Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Gülizar Emecan, Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, eski bakan Veysel Eroğlu, vali yardımcılar, belediye başkanları, kaymakamlar, dernek başkanları, Giresunlular ve Afyonlular katıldılar.

 

Büyük Taarruz'da şehit olan askerlerin kabirlerinin bulunduğu Afyonkarahisar'ın İscehisar ilçesi Dpğanlar Köyü Dedesivri Tepesi  Giresunlular Şehitliği'nde, Milli Mücadelenin önemli dönem noktalarından biri olan Afyon cephesinde Giresun Milis Alaylarının vermiş olduğu şehitlerimiz 100 yıl sonra Giresun Federasyonu öncülüğünde bir kez daha resmi ve millet törenleri ile anıldı.   Giresun Federasyonunun düzenlediği anma törenleri öncesinde Giresun Kültür Evini ziyaret eden katılımcılar burada Milli Mücadelenin izlerini taşıyan Giresun Müzesini ziyaret ettiler.   Giresun Afyon İscehisar Doğanlar Köyünde ki Giresun Şehitliğinde saat 17.00 düzenlenen törende konuşan Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş, günün anlam ve önemini ifade ederken; İscehisar'da yatan 14 Giresunlu şehidimizi Milli Mücadelenin bir sembolü olarak gördüklerini belirterek, bu şehitlerimizin kahramanlıklarla dolu mücadelesinin hem Giresun'a, hem de ülkemize ilham kaynağı ve övünç kaynağı olduğunu söyledi.   Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş ayrıca 100 yıl önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması için istiklal ve istikbal uğruna alınlarını hiç düşünmeden toprağa koyan 14 Giresunlu kahraman şehidi saygı ve rahmetle andığını ifade ederek, 47. ve 42. Giresun Gönüllü Alaylarının Afyon cephesinde Milli Mücadelenin en kritik döneminde görev aldıklarının altını çizdi. Burada şehit düşen aziz şehitlere olan borcumuzun ise ancak bu vatan sathında yaşanan büyük varoluş mücadelesinin anlam ve önemin gelecek kuşaklara aktarmakla ödenebileceğini söyledi.   Giresunlular Şehitliği'nde ki anma törenleri şehitler için okunan Kuranı Kerim tilavetinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayarak protokol konuşmaları ile devam etti. Programa katılan protokol ve STK temsilcileri günün önem ve anlamını ifade eden konuşmalar yaptılar.   İscehisar'daki anma törenlerine katılan İscehisar Kaymakamı Uğur Kapar ve İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin tarafından misafirlere bir akşam yemeği verildi. İscehisar Doğanlar Köyünde gerçekleşen 100. anma törenleri Giresun Federasyonu Başkanı Muhterem Memiş ve yönetim kurulunun ev sahipliği yaptığı organizasyon başarılı bir şekilde sona ererken, düzenleme komitesi olan Giresun Federasyonu Başkan yardımcısı Zafer Tahmaz ajansı ile katılımcılardan tam not aldı.