GOPHABER basın yasası başvurusunu yaptı.

Daha önce 5651 sayılı, ‘’İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi...'' başlığı altında yetkili bir merciye başvuru yapmadan yayın yapan internet haber siteleri yasal bir zemine oturtuldu.

 

Kamuoyunda “Dezenformasyon Yasası” olarak bilinen 7418 sayılı ‘Basın Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’,  resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.  Bu kanunla internet siteleride resmi ilan alabilecek.

 

Bu yasa ile internet yayınları süreli yayın olarak kabul edilerek, basın savcılıklarına başvuru yapmaları zorunlu hale geldi. Künyesiz internet sitesi yayınlanmasına yasak getirildi. Korsan, kaçak sitelerin kapatılması söz konusu...

 

Gaziosmanpaşa bölgesinde ilk başvuruyu Gophaber yaptı!

Gophaber.com olarak sorumlu yayıncılık anlayışı gereği bir dizi evraklar, kep adreslerini oluşturarak Ali Şükrü KARA imtiyaz sahipliğinde basın savcılığına başvurumuzu yaptık. Gophaber'de Omdusman niteliğinde üçüncü kişi olarak yazarımız Abdullah Yılmaz görev aldı.

2004 yılında bölgede ilk olarak internet haber yayıncılığına başlayan Gophaber, yeni çıkan internet basın yasası sonrası -yaklaşık 20 yıl sonra- yine ilk olarak basın savcılığına resmi başvurusunu yaparak onayını aldı.

Gophaber bu süre zarfında yine internette ilk video yayınlarını Gaziosmanapşaspor maçları ile başlayıp, yotube ve facebooktan önce kendi sayfası üzerinden konuk alıp, canlı yayınlar yaparak ilkleri ortaya koymuştu.