10.Şile Yağlı Güreşlerinin Başpehivanı Recep Kara

Geleneksel olarak düzenlenen Şile Yağlı Güreşlerinin bu sene 10.su düzenlendi.

Şile Er Meydanında düzenlenen güreşe 50 Başpehlivan olmak üzere 360 güreşçi katıldı. Şile Yağlı Güreşlerinde Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri pehlivanlarının yanı sıra milli güreşçiler de yer alırken Şile Başpehlivanı Recep Kara oldu.

Belediye Meydanında gerçekleştirilen mehteran konseri ve vatandaşların katıldığı kortej yürüyüşü ile başlayan 10. Şile Yağlı güreşleri gelenekselliği ve katılım sağlayan usta güreşçilerin heyecan dolu çekişmeleri ile Türkiye’de düzenlenen güreşler arasında söz sahibi hale geldi.

ATA SPORLARININ DESTEKÇİSİ ŞİLE BELEDİYESİ
Şile Er Meydanında heyecan ve çekişmenin en üst seviyede olduğu gibi tribünlerde de bi o kadar heyecan vardı. Güreşlerin başladığı ilk dakikalarda tüm tribünleri dolduran vatandaşlar güreşler bitene kadar yerlerinden ayrılmadı. Güreşlerin startını veren ve kısa bir konuşma yapan Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu “ Ata sporlarımız bizlerin geçmişini, kültürünü yansıtan sporlardır. Müsabakalarda tarafların birbirine rakip olması onların birbirine karşı küslüğünü, kızgınlığını değil tarafların kendilerini geliştirmesi adına olan bir durumdur. Bizim ata sporlarımız da her zaman bu düşünce doğrultusunda oluşturulmuş ve devam etmiştir. Bizler ata sporlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz dedi.

Başkan Can Tabakoğlu Hemşehrilerimize bir müjdemiz de bir diğer ata sporumuz olan okçuluk için kulübümüzü kurduk. Şile Belediyesi Okçuluk kulübü olarak çok yakın zamanda eğitimlere ve faaliyetlerimize başlayacağız. 10.sunu düzenlediğimiz yağlı güreşlerimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm hemşehrilerime ve sporcularımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

BAŞPEHLİVAN RECEP KARA
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın oğlu TURGEV Yönetim Kurulu üyesi ve Okçuluk Vakfı Kurucu Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan’ın da katıldığı güreşler kıyasıya mücadelelere sahne oldu. 14 farklı dalda 360 güreşçinin katıldığı heyecan dolu Şile Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlık için mücadele eden 50 pehlivandan 3.lüğü Nedim Gürel ve Ali Rıza Kaya paylaşırken 2. Fatih Atlı başpehlivan ise Recep Kara oldu.

Haber: Nurcan KIRCALI