Ahmet Özen: Küçükköy’e Giren Çıkamıyor.

Ahmet Özen Küçükköy’deki Trafik Sorununa Değindi.

MHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Ahmet Özen Küçükköy ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “Küçükköy Gaziosmanpaşa’nın tarihi bir semtidir. İlçenin hangi noktasına gitmek isterseniz isteyin, Küçükköy’den geçmek durumundasınız. Küçükköy Gaziosmanpaşa’nın adeta kalbi gibidir. O nedenle burada yapılacak uygulamalar çok iyi planlanmalı. Mevcut durumu daha kötüye götürecek planlamalar asla yapılmamalı.” Dedi.

Başkan Özen Küçükköy’de yeni uygulamaya giren trafik ışıkları ve trafik sıkışıklığı ile ilgili olarak ise “Gaziosmanpaşa’nın önemli geçiş noktası olan Küçükköy’de trafik rahatlatılacağına, yeni koyulan trafik ışıkları ile daha da kötü duruma getirildi. Kısmen kendi yolunu bulup akan trafik, yeni konulan ışıklardan sonra adeta akmaz oldu. Küçükköy’de öğlen saatlerinde dahi trafik sıkışıklığı yaşanmaya başlandı. Burada yapılacak bir uygulama önceden hesaplanarak hayata geçirilmeli. Belediyelerin deneme yanılma ile iş çözmeye kalkması, insanların boş yere strese ve trafiğe girmesine neden oluyor. Buradaki ışıklar kalkmalı, Küçükköy’deki trafik işleyişi eski haline dönmeli.” Dedi.

Küçükköy’ün göbeğindeki plaza ile ilgili konuşan Başkan Özen, “Biz Gaziosmanpaşa’nın gelişmesine, yeni binaların, iş merkezlerinin yapılmasına karşı değiliz. Ancak bu binalar yapılmadan önce altyapı ve trafik sorunu çözülmeli. Küçükköy’de yapılan plazanın önünde bulunan İstanbul Caddesi bir noktaya kadar tek yöndü. Şimdi Küçükköy merkeze doğru plazanın önüne bir şerit açılıyor. Bu nedenle aşağıdan gelen araçlar bir kilometrelik yolu neredeyse yarım saatte alıyor.  Trafik planlaması böyle olmaz.  Ya mevcut trafiğe göre bir imar durumu, plaza yapımı gerçekleştirirsin.  Ya da trafiği rahatlatıcı yeni kavşak, tünel, üste geçit gibi çalışmalar yaptıktan sonra imar durumu, plaza yapımı gerçekleştirirsin. Ben yaptım oldu mantığını inşallah MHP iktidarı ve yerel yönetimlerinde son bulacak.” Dedi.