Sultangazi'de Engelliler Haftası Etkinlikleri

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engelli sorunlarının toplumun tüm bireylerinin ortak sorunu olduğuna dikkat çekerek, Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ile tüm engellilere ulaştıklarını söyledi. Pop müzik sanatçısı Çılgın Sedat’ın sahne aldığı programda, engelliler gönüllerince eğlendi.

Sultangazi Belediyesi, Engelliler Haftası’nda Sultangazili engellileri bir araya getirdi. Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, engelliler ile aileleri katıldı.

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, engelli sorunlarının toplumun tüm bireylerinin ortak sorunu olduğuna dikkat çekti. Başkan Altunay,  "Engellilerin yaşadıkları sorunlar ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanlığın ortak sorunudur. Bu nedenle engellilerin normal bir hayat sürmeleri, hayat standartlarının yükseltilerek, toplumda hak ettikleri yeri almaları, aynı zamanda çağdaş toplum anlayışının da bir gereğidir” dedi.

Sultangazi Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi ile tüm engellilere ulaştıklarını kaydeden Başkan Altunay, “Engellilerimizin Sultangazi’de yaşadıkları bütün ihtiyaçlarını Engelliler Koordinasyon Merkezimizle birlikte takip ediyoruz. Engellilerimiz günlük hayatlarında sıkıntı yaşamamaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Engellilere ve yakınlarına devlet yardımlarının da olduğunu hatırlatan Başkan Altunay, şunları söyledi:

“İlçemizde 1299 kişi engelli aylığı alıyor. 258 engelli yakını aylık alıyor; 2 bin 788 kişi ise evde bakım aylığı alıyor. Tüm bu hizmetler engellilerimizin yaşam kalitelerini yükseltmek ve onlara değer katmak içindir. Belediye olarak biz de mavi kapak kampanyaları ve çeşitli etkinliklerde topladığımız geri dönüşüm malzemeleriyle yine engellilerimizin tekerlekli sandalye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Açacağımız Engelliler Kültür Merkezi ve Engelliler Evi ile de engellilerimizin sosyal hayatlarını aktifleştireceğiz. Engellilerimiz buralarda istedikleri sanat ve meslek dalında eğitim alabilecekler.”

Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz da konuşmasında engelli annelerinin emeklerinin takdire değer olduğunu söyledi. Uslanmaz, “Engellilerimiz için devletimiz sosyal devlet anlayışının bir gereği olarak desteklerini sunuyor. Engellilerimize karşı her zaman bir pozitif ayrımcılık yapılmakta ve bütün ihtiyaçları karşılanmaktadır. Onların anneleri kadar olamasak da her zaman fedakarlık etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

Protokol konuşmaların ardından rehabilitasyon merkezlerindeki özel çocukların sunduğu gösteriler, ilgiyle izlendi. Pop müzik sanatçısı Çılgın Sedat’ın sahne aldığı programda engelliler oyunlar oynayarak gönüllerince eğlendi.

Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin düzenlediği programlarda ayrıca askerlik çağına gelen engelliler 13 Mayıs Cuma günü Hasdal Kışlasında yemin törenine katılarak vatani görevlerini yerine getirecekler.