Askere Eyüp'ten Uğurlandılar...

Eyüp Sultan Camii Meydanı'nda gerçekleştirilen muhteşem törene engelliler ve ailelerinin de ilgisi büyük oldu. Geniş katılımla gerçekleştirilen engelli askerlerin uğurlama töreninde aileler de duygusal anlar yaşadılar.

Törende bir konuşma yapan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, "Bugün çok sıcak, çok samimi bir gün. Bugün daha çok duygularımızla konuşacağız. Bir geleneği daha bugün ifa ediyoruz. İstanbulumuzun değişik yerlerinden gelen gençlerimiz dualarla kışlalarına uğurlanacaklar. Askerlik vazifelerine belli bir süre de olsa başlayacaklar. Askerlik vazifesi her Türk evladının zevkle, gururla ifa ettiği bir görev. Bizi biz yapan fiziki bir unsurdur askerlik görevi. Hepimizin boynunun borcu. Onun için kınalarla, onurla, gururla tüm evlatlarımızı gönderiyoruz. İnşallah göndermeye de devam edeceğiz. Bugün yemin edecek tüm askerlerimize şimdiden hayırlı teskereler diliyorum" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Macit de yaptığı konuşmada, askerliğin her türlü üstün ve kutsal değeri barındıran bir müessese olduğunu belirterek, "Bugün Eyüp Belediye Başkanlığımızla evlatlarımızı asker ocağına uğurlamak üzere en özel askerlik programını gerçekleştiriyoruz. Bizim kültürümüzde, bizim inancımızda asker ocağı Peygamber ocağıdır. Tüm kardeşlerimize hayırlı vazifeler, hayırlı teskereler diliyorum" şeklinde konuştu.