Murat Haşhaş hemşehrisi Binali Yıldırım'ı tebrik etti.

Murat Haşhaş: Erzincanlılar 24 Ayar Altın Gibidir...

Ak Parti'ni 2. Oalğanüstü Kongresi'nde Erzincan Refahiyeli Binali Yıldırım Genel Başkanlığa seçildi. Ardından hükümeti kurma görevini alarak 65. hükümeti kurdu.

Gophaber editörümüz Ali Şükrü Kara, geçmişte Süleyman Soylu için konuşan Murat Haşhaş'a uğrayarak bugün hemşehrisi Binali Yıldıırm'ı sordu. Binali Yıldırım gibi, Erzincan Refahiyeli olan Gaziosmanpaşalı iş adamlarından Murat Haşhaş, yeni genel başkan ve başbakanı kutladı.

Murat Haşhaş "Ak Parti Kongresi'nde Genel Başkan seçilen ardından Başbakan olan hemşehrim Binali Yıldırım'ın kutluyorum. Ak Parti kongresi öncesi düşük profilli genel başkan seçilecek söylemlerini Binali Yıldırım'ın boşa çıkarttığını düşünüyorum. Zira Erzincan'dan düşük profilli adam çıkmaz. Erzincanlılar 24 ayar altın gibidir, yüksek profelli ve adam gibi adamlardır. Bu anlamda Binali Yıldırım'da Ak Parti için doğru tecih olmuştur. Her ne kadar siyasi olarak farklı düşünsekte bir Erzincanlı olarak hemşehrimizin böyle bir göreve gelmesi bizleri mutlu etmiştir. Başarılı olacağına inanıyoruz. Kendisine tekrar tebrik ediyor başarılar diliyorum." Şeklind ekonuştu.

Gophaber editörümüz Ali Şükrü Kara, Murat Haşhaş'a 15 Aralık 2007 tarihinde, Demokrat Parti Genel Başkanlığına aday olan Süleyman Soylu'yu sordu. 

İşte Murat Haşhaş'ın o gün verdiği cevap şöyle oldu: "Süleyman Soylu bölgesinin sevilen sayılan kişilerindendir. Böyle bir noktaya, Gaziosmanpaşalı bir kişinin aday olması gurur verici bir olay.  İnşallah kazanır, kazanabileceğinden de eminim… “

Murat Haşhaş bugün Erzincanlı hemşehrisi Binali Yıldırım'ı kutlamadan öte, o gün Gaziosmanpaşalı hemşehrisi Süleyman Soylu'ya sahip çıktı.