MAK Danışmanlık'dan ilginç anket!

Milat Gazetesi'nden Ezgi Çelik'in haberi...
 
Başbakan Binali Yıldırım'ın AK Parti MKYK toplantısında aday olarak açıklanmasının hemen ardından konuyu telefon anketiyle vatandaşlara sorduklarını kaydeden Kulat, AK Parti'ye oy verdiğini söyleyen seçmenin yüzde 94'lük oranının Binali Yıldırım'ın doğru tercih olduğunu belirttiğini söyledi. Bu oranın şu anda daha da artmış olAcağını ifade eden Kulat, Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasının halkta olumlu bir hava ve beklenti yarattığına dikkat çekti.
 
Partinin oyları artar
 
Kulat, "Seçmene “Binali Yıldırım ile AK Parti'nin oylarının artacağını düşüyor musunuz?” sorusunu yönelttiğimizde AK Parti seçmeninde bu oran yüzde 94 civarında çıktı. AK Parti'ye oy vermeyen seçmenler dahi Binali Yıldırım ile AK Parti'nin oylarının artacağını düşünüyor. Seçmende oluşan bu olumlu kanaatin sebebini araştırdığımızda ise Binali Yıldırım döneminde yapılmış somut projelerin vatandaşlarda olumlu bir hava yarattığı anlaşılıyor" dedi. 
 
Halk başarılı buluyor
 
AK Parti'ye oy vermeyen seçmende daha önceki dönemlerde partiye ve parti yöneticilerine karşı sert bir duruş olduğunu kaydeden Kulat, bu algının Başbakan Binali Yıldırım ile kırıldığını söyledi. Kulat, "Son günlerde Binali Yıldırım'ı vatandaşlar beğeniyle karşılıyor. Çünkü insanlar çok konuşulmasından ziyade icrayı seviyorlar. Binali Yıldırım'da bu anlamda icracı bir geçmişe sahip. Bu memlekette yaşayan herkes Binali Yıldırım'ın yaptığı çalışmalarla, projelerle mutlaka temas halinde. İnsanlar bu nedenle somut dokunulabilen bir fotoğraf görüyorlar. Ben bu dönemi tarif edecek sloganın 'Gülümseyen ve gülümseten icracı hükümet' olacağını düşünüyorum" dedi.

Başkanlık sistemine destek

Başkanlık Sistemi ile ilgili vatandaşların görüşlerini paylaşan Kulat, "Vatandaşlara "Başkanlık Sistemini biliyor musunuz?" diye sorduğumuzda Türk tipi başkanlık sisteminin içi ne şekilde doldurulacak  yeterince bilmiyor. Ama "Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkan olmasını istiyor musunuz? diye sorduğumuzda bunu desteklediklerini ifade ediyorlar. Türkiye'de fiilen zaten bir Başkanlık Sistemi var ve bu başkanlık sisteminde de başkan Recep Tayyip Erdoğan. Vatandaş AK Parti'yi 'Tayyib'in partisi' olarak görüyor. Kongrede Bekir Bozdağ'ın ifadesiyle de AK Parti'nin ‘Tayyip'in partisi' olduğu tescillendi. Son anket sonuçlarımıza göre genel seçmen'in yüzde 54.8'lik kısmı, Binali Yıldırım sonrası AK Parti'deki değişimin fiili başkanlık sistemini başlattığını dile getirdi. Önümüzdeki süreçte öyle zannediyorum ki mecliste sayısal çoğunluk giderilerek parti içinden fire verilmezse başkanlık gündeme gelecek. Ama bu sıkıntılı görülürse de partili cumhurbaşkanlığı sistemi tercih edilecek" dedi.