Sultangazi Belediyesi’nden Karne Etkinliği

Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler verilirken, pop müziğin sevilen sanatçısı Fettah Can sahne aldı. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, öğrencilerin güzel bir tatil geçirmelerini temenni etti.

Sultangazi Belediyesi, 2015-2016 eğitim öğretim döneminin bitmesine az bir süre kala öğrencilerin yaz tatili heyecanına, düzenlediği “Karne Etkinliği” ile ortak oldu.

Hoca Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz,
Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öğrencilerin gösterileriyle başladı. Sevilen şarkıları seslendiren öğrenciler, büyük beğeni topladı. Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, öğrencilerin güzel bir tatil geçirmelerini temenni etti. Başarılı öğrencileri her yıl olduğu gibi ödüllendirmeyi sürdüreceklerini kaydeden Başkan Altunay, “Başarılı öğrencilerimizi yurtiçi ve yurtdışı geziler ile yaz kampı ile ödüllendireceğiz. Ayrıca Ramazan Bayramı’nın ardından Türkiye’nin en büyük çocuk festivalini düzenlemeye hazırlanıyoruz” dedi.

Sultangazi halkının Ramazan ayının manevi iklimini dünya Müslümanlarıyla paylaşacağını ifade eden Başkan Altunay konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu yıl düzenleyeceğimiz Ramazan etkinliklerinde, ‘Gelin Birlikte Olalım’ temasını öne çıkarıyoruz.  Sultangazi Belediyesi olarak sınırları ortadan kaldırarak dünya Müslümanları arasında gönül köprüsü kurmayı amaçlıyoruz. Dünyanın farklı coğrafyalarından 15 ülkeyi ilçemizde ağırlıyoruz. Bu ülkelerin kültürel zenginliklerini Ramazan etkinlerimize taşıyacağız. Öte yandan İftar sofraları da bu ülkelere ait yerel tatlarla zenginleştireceğiz ve Ramazan ayının bereketi dünya ülkeleriyle birlikte paylaşacağız.”

Başkan Altunay konuşmasında ayrıca Sultangazi Belediyesi’nin yaptığı diğer çalışmalar hakkında da bilgi verdi.

Başarılı öğrencilere çeşitli hediyelerin de verildiği etkinlikte pop müzik sanatçısı Fettah Can da sahne aldı. Sultangazi’de konser vermekten memnuniyetini dile getiren Fettah Can, birbirinden güzel parçalarını öğrenciler için seslendirdi. Sanatçının şarkılarını hep bir ağızdan söyleyen öğrenciler, gece boyunca doyasıya eğlendi.