Etiyopyalılar Sultangazi’de İftarda Buluştu

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Etiyopya’ya özgü yerel lezzetler ile iftar yapıldı. İftar masasının diğer konukları ise Ordulular oldu. Atatürk Bulvarı üzerindeki etkinlik alanında ise Şair İbrahim Sadri sahne aldı.

Sultangazi Belediyesi, Ramazan ayının manevi iklimini dünya Müslümanlarıyla paylaşıyor. “Dünya Müslümanları Sultangazi’de” sloganı ile düzenlediği Ramazan etkinliklerinde 15 ülke temsilcileri Sultangazi’nin konuğu oluyor.

Sultangazi Meydanı’nda kurulan iftar çadırında Etiyopya gecesi düzenlendi. İftar masasının diğer konukları ise Ordulular oldu. Programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ordu iline ait hemşehri dernekleri temsilcileri, Etiyopyalı öğrenciler ile Ordulular katıldı.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Etiyopya’ya özgü yerel lezzetler ile iftar yapıldı.

Etiyopyalı misafirleriyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduklarını belirten Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Etiyopya’ya özgü yemeklerle iftarlarımızı açtık. Biz onların kültürlerini tanırken onlar da ülkelerine olan hasretlerini giderdiler. Hiçbir zaman et tırnaktan ayrılmadığı gibi biz de birbirimizden asla ayrılmayacağız. Coğrafyalarımız ve dillerimiz farklı olsa da gönüllerimiz bir ” diye konuştu.

Ordu ili hemşehri dernek temsilcileri de birer selamlama konuşması yaptı.

İftarın sonrasında etkinlik alanında bulunan 15 ülkenin kültürlerinin tanıtıldığı stantlar da vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Etkinlik alanında Etiyopya Necaşi Tiyatrosu tarafından tiyatro oyunu sahnelendi.

İBRAHİM SADRİ ŞİİR DİNLETİSİ
Atatürk Bulvarı’ndaki etkinlik alanında ise çorba çeşmesinden çorbalarını alan Sultangazililer, Sultangazi Belediyesi’nin dağıttığı yemeklerle iftarlarını açtı. Her akşam iftar öncesinde canlı ney dinletisinin sunulduğu 2. kültür çadırında semazen gösterileri eşliğinde tasavvuf dinletisi sunuldu.

İftardan sonra şair İbrahim Sadri kültür çadırında sahne aldı. Sadri, sevilen şiirlerini müzik eşliğinde seslendirdi.