Eyüp İftar Sofralarıyla Evlad-ı Fatihan’ı Kucaklıyor

Düzenlenen etkinlikle, Eyüp Sultan’ın manevi atmosferi, 11 ayın sultanı Ramazan ayında Balkanlara taşınıyor.

Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahallede iftar programı düzenleyerek küçük büyük herkesi kucaklayan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, bu yıl bir kez daha Balkanlarda kurulacak dev iftar sofralarıyla, orada yaşayan Müslüman soydaşlarımızı kucaklayacak. İlki geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen Balkan iftarları, üç gün boyunca farklı noktalarda düzenlenecek. İftar programıyla binlerce Müslüman aynı sofrada buluşarak, paylaşmanın bereketini yaşayacak ve kardeşlik duygularını pekiştirecekler.

“KARDEŞLİĞİN VASITASI”
Bosna Hersek’e hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı Muhabirleri’yle bir araya gelen Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, iftar programları hakkında bilgi verdi. Başkan Remzi Aydın; “Hem oralardan daha önce Eyüp’e gelen insanlarımızla Balkanlar’daki akrabalarını buluşturmak, kaynaştırmak hem de Türkiye’den bir nefes bir ses olma adına Ramazan’ın bereketini oradaki kardeşlerimizle paylaşma adına bir geleneğimiz bu. Üç şehirde iftar vereceğiz. Hırvatistan sınırında Brcko ve Makedonya’da da Kalkandelen ve Gostivar illerinde. Tabi yeme içmenin ötesinde aslında bütün bunlar kardeşliğin, dostluğun, kültürel ve sosyal işbirliğinin, tanış olmanın birer vasıtası. Biz Eyüp Belediyesi olarak bu anlamda değerlendiriyoruz. Bu şekilde çalışmalarımıza da devam edeceğiz” dedi.



“TARİHTEN GELEN BAĞLARIMIZ VAR”
Balkan ülkeleriyle yakın ilişkileri sayesinde Türkiye’nin bölge coğrafyasında büyük ilgi gördüğünü dile getiren Remzi Aydın, “İnanılmaz derecede pozitif tepki alıyoruz. Havaalanına indiğinizden itibaren bunu çok bariz bir şekilde görebilirsiniz. İnanılmaz bir şekilde tavırlarla bizi karşılıyorlar. Zaten orada Türkler var, Müslüman halk var. Tarihten gelen bağlarımızdan dolayı çok sıcak bir ilişki gerçekleştiriyoruz. Kendimizi yabancı hissetmiyoruz. İlişkilerimiz sadece ‘bir araya geldik, sohbet ettik, ayrıldık gittik’ şeklinde olmaması lazım. Bu ilişkilerimiz bereketli olması lazım. Onların değişik ihtiyaçlarının karşılanması noktasında destek olmaya çalışıyoruz. Türkiye olarak bizim imkânlarımız daha fazla. Başarılı gençlerimizi her sene Balkanlara gönderiyoruz. Osmanlı mirasımızı, oradaki insanları gençlerimiz de tanıyorlar. Ne kadar önemli bir geçmişe sahip olduğumuzu gençlerimiz müşahede ediyor” ifadelerini kullandı.