Gaziosmanpaşa Sosyal ve Kültürel Alanda Kabuğunu Kırdı

Ulusal anlamda projelere imza atan Gaziosmanpaşa Belediyesi, adeta kabuğunu kırmış durumda…

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ulusal anlamda ses getiren, sosyal ve kültürel anlamda ön plana çıkan bazı çalışmalarına şöyle bir göz atalım:

KOD ADI ‘İRTİCA: 906’
İstiklal Şairi Mehmed Akif Ersoy’un, Tek Parti iktidarı sırasında resmi kayıtlarda ‘İrtica 906’ kod adıyla fişlendiği ve takip edildiği ortaya çıktı. Gazeteci Muharrem Coşkun tarafından hazırlanan ve Ersoy’la ilgili, emniyet, istihbarat ve İçişleri Bakanlığı’na ait resmi yazışmalardan oluşan yaklaşık 70 gizli belge, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin katkılarıyla ilk kez ‘Vatanında Cüda’ İstiklal Şairi, Kod Adı: İrtica 906’ isimli kitapta bir araya getirildi.

Kitap Türkiye’nin kültür hazinesine hediye edilen bir eser oldu.

Uluslararası II. Abdülhamid ve Gazi Osman Paşa Sempozyumu
Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinde izlediği siyasetle tarihte büyük bir iz bırakan Sultan 2. Abdülhamit Han ve Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa’nın tarihi mirasının yaşatılması amacıyla Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından “Osmanlı’nın Son Nefesi – 2. Abdülhamid ve Gazi Osman Paşa” başlıklı uluslararası sempozyum yapıldı. Türkiye’nin son yıllarda yaşadığı gelişme ve büyüme sonucu uluslararası arenada yaşanan gelişmelerin tarihin ışığında daha iyi anlaşılmasını sağlamayı hedefleyen sempozyumda pek çok önemli bilim adamı sunum gerçekleştirdi. Bu önemli programda Sempozyum Başkanlığı’nı Yard. Doç. Dr. Coşkun Yılmaz’ın yürütürken, Bilim Kurulu Başkanlığı ise Prof. Dr. Erhan Afyoncu tarafından yapıldı.

60 öğrenci yabancı dil eğitimi için Bosna’ya gitti.
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki 60 başarılı öğrenciyi yurt dışında İngilizce eğitimi almaları için 30 günlük bir eğitim ve kültür gezisi kampı için Bosna Hersek’e gönderdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Bosna Hersek’te yabancı dil eğitim kampına  gönderilen başarılı öğrenciler haftanın 5 günü 6 saat İngilizce dersi aldı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden Hasta Ve Yaşlı Bakımı Eğitim Programı
Gaziosmanpaşa Belediyesi, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi işbirliği ile iş sahibi olmak isteyeler için ‘Hasta ve Yaşlı Bakımı Eğitim Programı’ adı altında yeni bir meslek kursu açtı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin eğitim projeleri ve meslek edindirme anlamında çalışmalarından sadece bir örnek.

İslami İlimler Olimpiyatları Yapıldı
Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin organizasyonu ile geleceğin genç İslam alimlerinin bilgilerinin sınanacağı, 161 İmam Hatip Ortaokulu’ndan 23 bin 200 öğrencinin katıldığı İstanbul İslami İlimler Olimpiyatı yapıldı. 210 öğrencinin ödül almaya hak kazandığı olimpiyatların ödül töreni de Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Eğitim anlamında dikkat çekici bir çalışma olan İslami İlimler Olimpiyatları, Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin ulusal ve uluslar arası etkinlik yapabilme kabiliyetini ortaya koyma açısında önemli bir gösterge oldu.

Bu tip proje ve etkinlikler Gaziosmanpaşa'nın tanıtımına yardımcı olacak, içe kapanmışlıktan dışa açılmış bir Gaziosmanpaşa görüntüsü verme açısında önemli çalışmalar olarak görülüyor. Yani kabuğunu kırmış bir Gaziosmanpaşa olarak dikkat çekiyor...