Bayram bitti köprü boş kaldı.

Marmara Köprüsü'nde bedava geçişler bitti...

Marmara Denizi üzerinde Dilovası - Orhangazi arasında uzanan Osmangazi Köprüsü Ramazan Bayramı dolayısı ile ücresiz olarak hizmnet verdi. Bedava geçiş süresinde köprüden yaklaşık 1 Milyon araç geçti.

Bedava geçişin sona erdiği 11 Temmuz 2016 Pazartesi sabahı ise köprü adete bomboş kaldı. Bir çok araç sürücüsü 90 TL ödeyip köprüden geçmeyi istemedi. Köprüsünün fiyatının yüksek oluşu, önümüzdeki günlerde de geçişin az olacağını gösteriyor. Vatandaşlar fiyatın yarıdan daha aşağıya düşmesi gerektiğini ifade ediyor.

Yap işlet devret modeli ile yapılan köprüde her ne kadar geçiş az olsada, köprüyü  yapan şirket belli bir araç geçiş bedelini -araçlar geçmese bile- devletten tahsil edecek. O yüzden devlet fiyatlara düzenleme yapmalı. Fiyatı yarıdan daha aşağıya çekip, sürümden kazanamalı...

Osmangazi Köprüsü'nden geçen birinci sınıf araçlar 88.75 TL, ikinci sınıf araçlar 141.95 TL, üçüncü sınıf araçlar 168.60 TL, dördüncü sınıf araçlar 223.60 TL, beşinci sınıf araçlar 282.15 TL, altıncı sınıf araçlar -motosikletler- ise 62.10 TL ödüyor.