Mehmet Polat: Üzüntüm büyük, acım büyüktür.

Uzun yıllar Gaziosmanpaşa’da CHP ilçe başkanlığı yapan ve sürekli cemaat yapılanlarına dikkat çeken Mehmet Polat, yaşanan darbe girişimini üzüntü ile karşıladığını ifade ederek Gophaber’e şu açıklamalarda bulundu:

“15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimini üzülerek takip ettim. Öncelikle şunu söylemek isterim; darbelerin her türlüsüne karşıyım. Darbe girişimcilerini de şiddetle kınıyorum, lanetliyorum. Ülkemiz ve halkımız bunları hak etmiyor. Bu ülkeyi, meclisi TBBM’yi, halkını bombalayan bir anlayışın, devlet kadrolarında olanlarının temizlenmesi, devletimizin bunlardan arınma işlemi derhal yapılmalıdır.

Darbe girişimini durdurmak isterken ölen vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ailelerine sabır diliyorum.  Allah bir daha ülkemize ve bizlere böylesi acı günleri tekrar göstermesin.

Bu ülkede hepimiz birlikte demokrasi, hukuk, adalet, kardeşliği öne çıkartarak, halkımıza rahatsızlık vermeden, zarar vermeden bu sıkıntılı günlerden el ele vererek kurtulmalıyız.

Uzun yıllardır CHP ilçe başkanlığı yaptım. O dönelerde yanlış gördüğüm işler karşısında mücadele ettim. 1996 yılından beri cemaat yapılaşmasına karşı mücadele ettim.  Cemaat yapılanmalarının ülkeyi sıkıntılı bir noktaya götüreceğini ifade ederek, yetkili yerlere başvurdum. Kaymakamlık, savcılık valilik, iç işleri bakanlığına başvurdum. Hakkımızda çok sayıda dava açıldı. Cemaat kendi yayın organlarında hakkımda yazılarda yazdı.

O gün yaptıklarımız doğru şeylerdi. Bugün görüyorum. Bazı işlerini iptal ettirdim, bazılarını durdurdum. Bir siyasetçi olarak üstlendiğim sorumluluğun gereğini yapmaya çalıştım. Bir ilçe başkanı ancak bu kadar yapabilirdi. Arnavutköy, Sultangazi ve Gaziosmanpaşa… Verdiğim mücadele basının, devletin, hukuk sisteminin arşivlerinde vardır.

O gün mücadelemizi görmezlikten gelenler, bugün gerçekleri gördü. Bugün haklı çıkmam beni mutlu etmemiştir. Beni üzmüştür. Ülkemin bu sıkıntılı acıları günleri karşısında, büyük bir üzüntü içerisindeyim.

Geçmişte bizi eleştirenlerin, bugün gerçeklerle yüz yüze gelmesi, ülkemizin böylesine acılar çekmesi karşısında haklı çıkmış olmanın bir faydası yok. Üzüntüm büyük, acım büyüktür.”