Sultangazililer Son Demokrasi Nöbetinde Meydanları Doldurdu

Darbe girişimi gecesinde şehit olan 5 Sultangazilinin aileleri ve olaylar sırasında yaralanarak gazi olan 16 kişi de; ’Demokrasi Nöbeti’ne katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

15 Temmuz FETÖ darbe girişimi esnasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara çıkan Sultangazililer, günlerdir tuttukları ’Demokrasi Nöbeti’ni son akşamda yoğun bir katılımla gerçekleştirdi. Darbe girişimi gecesinde şehit olan 5 Sultangazili vatandaşın aileleri ve olaylar sırasında yaralanarak gazi olan 16 kişi de, ’Demokrasi Nöbeti’ne katılarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Günlerdir Sultangazi Meydanı’nda vatandaşlarla birlikte ’Demokrasi Nöbeti’ tutan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’da, AK Parti İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Sarıkaya ve ilçe protokolü ile birlikte  ’Demokrasi Nöbeti’nin son akşamında vatandaşlarla birlikte nöbete devam etti.

Sultançiftliği Merkez Cami önündeki meydanı coşkun bir kalabalık doldururken; Demokrasi Nöbeti,  Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı. Daha sonra sahne alan Mehteran Bölüğü ise seslendirdiği marşlara, tüm Sultangazililer hep bir ağızdan eşlik etti.   

“15 TEMMUZDA BU MİLLETİN NE OLDUĞUNU DÜNYAYA GÖSTERDİNİZ”
Kalabalığa hitap eden Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay; FETÖ darbe girişimini sert dille kınarken, milli birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Birilerinin Türkiye’nin gelişmesini istemediğini belirten Başkan Altunay, “Bu millet öyle bir millet ki dünyada örneği yok. FETÖ darbe girişimine karşı, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir' dediniz ve destan yazdınız. 15 Temmuz’da bu milletin ne olduğunu gösterdiniz” dedi.

“BU ZAFERİN KAHRAMANI SİZLERSİNİZ”
Hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğunu 15 Temmuz gecesi milletin ispat ettiğini ifade eden Başkan Altunay, “ Siz bunu ispat ettiniz ve 'Tek güç biziz' dediniz. Kazandığımız zorluklar ne kadar büyük olursa olsun onun ihtişamı da o kadar güçlü ve büyük oluyor. İşte bu zaferin, bu ihtişamın kahramanları sizlersiniz" şeklinde konuştu.