Mehmet Polat: Cemaate bugüne kadar neler verildi?

CHP Gaziosmanpaşa eski ilçe başkanı Mehmet Polat’ın cemaate bugüne kadar nelerin verildiğinin açıklanması gerektiğini ifade etti. Mehmet Polat’ın konuya ilişkin açıklaması şöyle oldu: 

“Darbe girişim sonrası Gaziosmanpaşa’da 5 okul ve 3 yurt kapatıldığı, 94 öğretmen açığa alındığı, kapatılan okullarda etkilenen öğrenci sayısının 950 olduğu ifade ediliyor. Gaziosmanpaşa Adliyesi’nden çok sayıda hakim, savcı ve memur gözaltına alındığını, belediye ve polis teşkilatından görevden almalar olduğunu biliyorum.

Gaziosmanpaşa Kaymakamlığı konuyla ilgili bir açıklama yapmalı.

Cemaatin adayı olduğu iddia edilen aday genel seçimlerde 4.300 oy almış durumda. Ayrıca Gaziosmanpaşa’da sivil imamlar var mı? 

İstanbul’un 39 ilçe belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi geçmişte malum cemaat yapılanması ve diğer cemaat yapılanmalarına nereleri vermiştir? Bunları açıklamalılar! Gaziosmanpaşa’da nereler verilmiş, nereler geri alınmış? 

Cemaatin yükselişi özellikle 1995 ve 2012 yılları arasında olmuştur. Bu dönemler özellikle incelenmeli. 

Bu süreçte cemaati besleyen, büyüten siyasiler bugün görevde ise istifa etmeliler. Özür dilemek, aldatıldım, görmedim, pişmanın gibi kelimelerin ardında sığınmamalılar. İstifa edenlerin yerine yine aynı partiden isimler gelebilir, sorun yok. Ama geçmişte bu işe bulaşanlar görevden el çekmeliler.”