Tarihi Trafo Müzeye Kaldırıldı

Gophaber’in de zaman zaman haberlerine konu olan “Tarihi Trafo” BEDAŞ’ın Müzesine Götürüldü.

Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi Güllü Caddesi ile Adsız Nefer Caddesi keşişiminde yol üzerinde bulunan, 1950’li yıllarda yapıldığı söylenen eski, harap görünümdeki Trafo Merkezi Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığının desteği ve çabası sonucu, BEDAŞ makamları ile yoğun mesainin ardından 21.08.2016 tarihinde tarihe karıştı.

Bulunduğu yer itibarı ile Adsız Nefer Caddesi`nden Güllü Cadde yol dönemecinin üzerinde olup her iki yandan gelen araçların görüşünü kapatan ve zaman zaman burada kazaların olmasına yol açan, estetik olmaktan çok uzak bir paslı boyalı kütle görünümündeki trafonun kaldırılması mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından önceki yıllarda da şifahi olarak yapılan taleplerden sonuç alınamadı. Bunun üzerine ilk Resmi yazılı olarak 5 Mart 2013 yılında BEDAŞ’tan Trafonun yerinden kaldırılması istendi. BEDAŞ tarafından belediyeye verilen cevapta, trafonun kaldırılamayacağı fakat yer verilmesi halinde deplase edilebileceği belirtildi. Gaziosmanpaşa Belediyesi ’de Güllü Caddesi üzerinde bulunan mülkiyeti Gaziosmanpaşa Belediyesine ait 1470 Ada 12 parseldeki alanı deplase için uygun gördü. Daha sonra TEDAŞ lehine trafo yeri ifrazı yapılması için 05.11. 2015 tarihinde Meclis Kararı alınmasının ardından, 02.03.2016 tarihinde ifraz işlemi tapu da bitirildi.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin USTA tarafından, trafo yerinin belirlenerek TEDAŞ lehine irtifak hakkı tesisinden sonra, BEDAŞ Genel Müdürü Mehmet İslamoğlu`ndan özellikle bu yıl içerisinde trafonun yatırıma alınarak deplasesini istendi.

BEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından, Güllü Caddesi’nde ki park alanında ayrılan bölüme modern bir köşk tipi trafo konularak, Pazar günü uzun bir çalışma sonucu trafo deplase edildi. Yılların kangren haline gelen bir sorunu Başkan Usta’nın girişimleri ile çözülmüş oldu.

Caddeden vinç yardımı ile kamyona yüklenen eski trafo, BEDAŞ’ın hurdalık müzesine doğru sade bir törenle uğurlandı.