MHP'yi Nasıl Okumalı!

Milliyetçi Hareket Partisi ideolojileri olan, oy oranı ile ilişkili olmayan milletten, devletten yana bir siyasi duruş içersinde bulunan bir partidir. Sırf iktidara gelmek için genleri ile oynamayan, oynatmayan bir parti konumundadır.

Ama MHP içersinde iktidar olmak isteyenler yok değil! İktidar olmak, MHP'nin ideolojilerinden biraz taviz vermeyi gerektirir. MHP'nin mevcut yönetimi bunu yapsa zaten iktidar veya iktidar ortağı olur. Fakat bu ülkenin MHP'nin ideolojilerine de ihtiyaçı var! Zaten zaman zaman MHP'nin kendisi olmasa bile ideolojileri iktidar oluyor.

Son dönemlerde, özellikle 15 Temmuz sonrası MHP'nin ideolojileri iktidarda. Bir süredir Devlet Bahçeli'nin ülke güvenliği açısından söyledikleri, Ak Parti tarafından bir bir hayata geçiriliyor. Mevcut MHP yönetimi buna destek oluyor. Ve zanndeiliyor ki MHP, Ak Parti'ye destek oluyor. Aslında kendi ideolojilerine, söylemlerine destek oluyor.

İktidarların bile yanlış yapabildiği bir süreçte MHP, devletin ve milletin sigortası olduğu için bazı gruplara bırakılmadı!

Haber - Yorum: Ali Şükrü Kara