Yerel Medya Günü Kutlu Olsun

“Demokrasin olmazsa olmazı yerel unsurlardır.” 

İstanbul Gaziosmanpaşa, Eyüp, Bayrampaşa, Sultangazi ve Arnavutköy ilçelerindeki bazı gazetecilerin oluşturduğu Yerel Medya Grubu, Mart 2010 tarihinde  21 - 22 Ekim’i Yerel Medya Günü olarak ilan etti. 

Giresun Medya Platformu kurucu başkanı ve aynı zamanda İstanbul Yerel Medya Gurubu başkanlığını da yürüten Ali Şükrü Kara, konuyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu: “Ortak tarihimizde ilk özel gazete olan Tercüman-ı Ahval 22 Ekim 1860 tarihinde çıkmıştır. Aynı zamanda ilk çıkan yerel gazetedir. İstanbul’da yayın yapmıştır. Bazı kaynaklarda bu tarih 21 Ekim bazı kaynaklarda 22 Ekim şeklinde yer almaktadır. Doğrusu ise gazete arşivine ulaşılınca ortaya çıkacak olmasına karşın bir gün ileri-geri oynaması çok önemli değil. 

Geçtiğimiz 2015 yılında kaynağı nereden çıktığı belli olmayan bir söylem ortaya çıktı.  “21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü”  

Bu gün ile ilgili olarak ortalıkta alınan bir karar yok. Nerden çıktığı net belli değil… Olmayan bir gün… Bu günü kim nerede ilan etti ise bana da söylesin, öğrenelim, cahil kalmayalım! Ya da bu kadar kişi ve kurumu cahil konuma sokmayalım! 

İşte böyle nerden çıktığı belli olmayan böyle bir gün için gazeteciler başta olmak üzere, valiler, belediye başkanları, çeşitli kurumlar kutlama mesajları yayınlıyor…  

Biz bu günü kutlamaya devam edeceğiz. Ama Dünya Gazeteciler Günü olarak değil. Yerel Medya Günü olarak. 

Bu vesile ile yerel medya organlarında çalışan “Gazeteci” arkadaşların ‘Yerel  Medya Günü’ nü kutlarım. Zira millet dediğimiz unsur yerelde yaşayana vatandaşlarımızdır ve yerel medya ile demokrasinin vazgeçilmez bir unsurdur. 

Sonuç olarak 2010 yılında ilan ettiğimiz 21-22 Ekim “Yerel Medya Günü” nün bugün Türkiye genelinde kutlanmaya başlanılmış olması yerel gazetecilerin bir gücü, bizim bir gururumuz olarak ortadadır.”