Eyüp Sultan Sohbetleri Başladı

Eyüp Belediyesi Caferpaşa Kültür ve Sanat Merkezinin kubbeli odasında gerçekleşen Eyüp Sultan Sohbetlerinde yazar Dursun Gürlek, Ebu Eyyûb El-Ensarî'nin hayatından kesitler sunuyor. Ebu Eyyûb El-Ensarî'nin hayatı ve yaşadığı dönemdeki olaylara ve süreçlere değinilen program Eyüplüler tarafından ilgi görüyor.

Sohbet programına Eyüp Sultan’nın İstanbul'un en ruhani semtlerinden birisi olduğunu söyleyerek başlayan Dursun Gürlek, “Bu semte ismini veren Eyüp Sultan Hazretleri, Peygamber Efendimizin en büyük sahabelerinden biridir. İstanbul'un fethedileceği müjdesini aldığı için ileri yaşına rağmen, gelmiş ve burada şehit olmuş. Kendisi İstanbul'un manevi şahsiyetlerinin en önemlisi olarak anılmaktadır. Bunu bildiğim için geçen dönemden beri Eyüp Sultan Sohbetleri başlığı altında sohbet programı yapıyorum.” dedi.

Gürlek, bu yılki sohbet içeriğiyle ilgili şunları kaydetti: “Eyüp Sultan Hazretlerinin kimliği, şahsiyeti, İstanbul'a nasıl geldiği, burada nasıl şehit düştüğü, Fatih Sultan Mehmet Han'ın hocası Akşemseddin vasıtasıyla kabrinin nasıl bulunduğu, türbesi nasıl yapıldı, Eyüp Sultan Camisi nasıl inşa edildi, külliye nasıl meydana geldi ve Eyüp Sultan Hazretlerinin çevresinde yatan daha başka sahabeler, evliyalar, türbeler hakkında da bilgi vermeye devam edeceğiz. İstanbul'da yaşadıkları halde İstanbul'un manevi şahsiyetleri hakkında maalesef bilgileri az olan merakları az olan insanların hem bilgilerini artırmak hemde meraklarını daha kuvvetli bir hale getirmek için bu türlü sohbetlerin şart değil benim tarafımdan ama mutlaka yapılması ve sürekli olmasını arzu ederim.''