Saadet Partisi Aşure Dağıttı...

Saadet Partisi'nde gelenek devam etti...

Bu yıl Onuncusu düzenlenen, ''Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Gençlik Kolları Aşure Dağıtım Programı'' Pazar günü, Demokrasi Nöbetlerinin tutulduğu, Merkez Cami önünde Demokrasi Meydanı'nda gerçekleşti.

Aşure dağıtım etkinliğine, Saadet Partisi İlçe Başkanı Recep Polat, Gençlik Kolları Başkanı Mücahid Günaydın, ilçe yöneticileri, teşkilat üyeleri katıldılar. Başkan Polat ve Günaydın binlerce Gaziosmanpaşalıya Aşure'yi bizzat kendileri ikram ettiler.

Programın açılış konuşmasını yapan Saadet Partisi Gaziosmanpaşa Gençlik kolları İlçe Başkanı Mücahid Günaydın  “Aşure belli bir dönemde çeşitli meyvelerle yapılmış bir tatlının yenmesi veya belli bir dönemde hatırlanıp sonrasında unutulması gereken bir adet değildir. Aşure bir inançtır, aşure bir duruştur, aşure bir kıyamdır ve aşure bir teslimiyettir.

Bizler Milli Görüşçü Gençler olarak, Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN’ın öğrencileri olarak, Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Gençlik Kolları olarak 10 yıldır bu inanç, bu duruş, bu kıyam ve bu teslimiyetle Aşure Programları düzenlemekteyiz.

Aşure’nin gerçek manasını hatırlatmak, tatlı yeme kültürü değil Peygamberi duruş olduğunu anlamak ve aşureyi bir döneme hapsetmeden tüm yıl boyunca aşure inancıyla yaşama gayretindeyiz. Bugünde bu duruş ve mana ile buradayız; meydanlardayız. Rabbim aşurenin manasını anlamayı ve anlatmayı cümlemize nasip etsin.

Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor tüm yılımıza aşurenin manasının hakim olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum.” Dedi.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Saadet Partisi Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Recep Polat “10 yıldır geleneksel olarak bu programı aralıksız düzenleyen gençlik teşkilatımıza sizlerin huzurunda teşekkürlerimi sunuyorum.

Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Haçlı ittifak ülkemiz üzerinde kirli oyunlar planlarken bizlerin üzerine düşen milli bir duruş sergilemektir.

15 Temmuz günü ve sonrasında halkımız bunu her kesimiyle ispat etmiştir. Kurtuluş savaşında ecdadımızın göstermiş olduğu mücadelenin benzerini 15 Temmuz gecesi göstererek üzerine düşen görevi yerine getirmiştir. Cennet mekan Erbakan hocamız “iman varsa imkanda vardır”  derdi bizlerde bu inançla dava ve ilkelerimize dört elle sarılıp çalışmaya devam edeceğiz ve özümüze döneceğiz ve bu bozuk düzeni hep birlikte değiştireceğiz.” Dedi.