Gaziosmanpaşa’da yetenekli çocuk keşfi başladı

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa hayata geçirdikleri projede, ilçede bulunan sporda yetenekli çocuklar keşfediliyor.

Gaziosmanpaşa’da sporda yetenek ve spora yönlendirme projesi kapsamında ilçede 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik testler yapılarak, yetenekli öğrencileri belirleyip uygun branşlara yönlendirme yapılıyor. Öğrencilerin antropometrik, motorik, psikolojik ve koordinasyon yetenekleri konusunda bilgiler elde ediliyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Naci Usta konuyla ilgili yaptığı açıklama “Gaziosmanpaşa Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yapılan bu anlamlı proje çocuklarımız ve aileleri açısından çok olumlu olacak. Yaklaşık olarak 15 bin öğrencimize bir çok branşlarda test uygulanacak. Öğrencilerimize yapılacak  20 metre sürat, esneklik, dikey sıçrama, pençe sağ ve sol,  sırt kuvveti,  D.U.A.  sağlık topu atma, kulaç uzunluğu, avuç içi en boy, kilo gibi bir çok testten sonra hangi branşlara uygun ise o spora yönlendiriyoruz.” Şeklinde konuştu.