Emeklilikte yaşa takılanların sorunu çözülebilir mi?

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Hükümetten Çözüm Bekliyor...

1999 yılında çıkarılan bir kanunla emeklilik yaşı kademeli olarak yükseltildi. Kanunun ilgili hükmü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği için 2002 yılında yeni bir kanun çıkarılarak emeklilikte kademeli geçiş yeniden düzenlendi.

Geriye işlemeyen kanun, EYT'lilere işledi. Geriye dönük olarak haları ellerinden alındı.

Bu düzenlemeyle 1999’ dan önce işe başlayan sigortalıların emekli olacakları yaş sınırları kademeli olarak yükseltildi. Buna göre sigortalılar prim ödeme gün sayısını doldurmuş olsalar bile emekli aylığından yararlanabilmek için öngörülen yaş koşulunu sağlayana kadar beklemek zorundadırlar.  

Bu sayı ise milyonları aşıyor... İnsanlar prim gün ve hizmet yılını doldurduğu halde, ne emekli olabiliyor ne de sağlıktan yararlanabiliyor. Bazen kademeli geçiş-emeklilik haberleri gündeme geliyor ama bir türlü çözüm gelmiyor.

Son olarak ÇSGB Mehmet Müezzinoğlu, mağdurlarla ilgili olarak bazı gayri ciddi açıklamalarda bulundu. EYT mağdurları bu açıklamalara büyük tepki gösterdiler.

EYT mağdurları referandum sürecinde yine çözüm bekliyor. Ve tepkilerini sandıkta vereceklerini ifade ediyorlar. Bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan adım atmasını bekliyorlar.