Batı Trakya Türkleri Bakan Müezzinoğlu ile buluştu.

Şube merkezindeki toplantıya Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin, Zeytinburnu Şube Başkanı Fatih Hacıbedel, eski Genel Başkanlar Opr. Dr. Erol Kaşifoğlu, Opr. Dr. Mustafa Rumelili, Av. Ahmet Uztetik ve Osman Kayışoğlu, İstanbul Batı Trakya Türkleri Spor Kulübü Başkanı Hakan Güler, Soma Şube Başkanı Mehmet Akın, İzmit Şube Başkanı Lütfü Bodur, Üsküdar Şube Başkanı Hasan Küçük, Gaziosmanpaşa Şube Başkanı Şaban Sakalı, BATCEV Başkanı Musa Yurt, Zeytinburnu Batı Trakya Kuran Kursu Başkanı Haşan Şahin, eski şube başkanları, Zeytinburnu şube yönetim, kadın ve gençlik kurulu üyeleri ile çok sayıda Batı Trakyalı katıldılar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu burada yaptığı konuşma şöyle oldu:

“Ben Batı Trakyalıyım, Türk Milletinin bir ferdiyim, bununla da onur ve gurur duyuyorum diyebilmenin mutluluğunu yaşıyorum. Dolayısı ile Batı Trakyalı olmak ayrıcalıktık, zordur ama zenginliktir. Sizlerden biri olmaktan da onur ve gurur duyuyorum.

Tabı bunu her bir Batı Trakyalı gibi Balkan’lara da yansıtmamız lazım. Çünkü bu büyük milletin, büyük medeniyetinin dünyaya bir medeniyet zenginliği olarak sunulduğu coğrafya özü itibari ile balkanlar, İlim ve irfan medeniyetinin, Hak ve adalet medeniyetinin, huzur ve hoşgörü medeniyetinin, dünyaya 400 yılı aşkın bir süre, huzuru, adaleti, hoş görüyü getirdiği ve yansıtıldığı en önemli topraklar.

Geçtiğimiz günlerde Ankara ve İzmir’de iki tane Balkan coğrafyasının sorunları için çalıştay gerçekleştirdik. 3 Mart’ta da kısmetse Anadolu yakasında İzmit, Adapazarı bölgesindeki Balkan coğrafyası dernekleri ile birlikte bir çalıştay gerçekleştireceğiz. Sevgili genel başkanım buraya YÖK Başkanı da katılacak ve orada az önce dile getirdiğiniz denklik ve üniversite harç sorunu ile sınav sorunu da masaya yatırılır. Burada önemli olan sorunu karşı tarafa doğru şekilde anlatabilmek, hissettirebilmek ve istisnaları doğru şekilde şekillendirebilmektir. Ama Türkiye özellik Avrupa Birliği sürecinde çıkardığı tüm yasaları uluslar arası hukuk ile entegrasyonu merkezine alıyorsunuz, sonra da istisnaları kendi dinamikleri ile şekillendirmek gibi bir görevimiz var. O istisnaları kendi dinamikleri ile şekillendirme sürecinde zafiyet veya eksiklikler olduğu zaman insanımız sıkıntılar çekiyor, sorunlar yaşıyor. Yoksa kimsenin bizim insanımızın sıkıntı yaşatmak gibi bir kasti söz konusu değildir.   

İkamet tezkerelerini inşallah pasaport süresince, yani pasaport süresi ne ise o süre zarfında almasını sağlamak. Sosyal güvence ile ilgili sıkıntıları da inşallah önümüzdeki hafta içinde parlamentoda görüşüp çözümleyeceğiz. Yani ipin ucundan tuttuk, ipin ucundan tutunca da arkası gelir.

ÇALIŞMA İZNİ BAŞVURULARI 15 GÜNDE SONUÇLANACAK

Bu arada çalışma izinleri konusunda talimat verdim Batı Trakya'lı hemşehrilerimin çalışma izni başvuruları 15 gün içinde sonuçlanacak, eğer sonuçlanmaz ise genel başkanımız ile irtibata geçin, o bana iletir ve sonuçlanmayan o dosya 16. gün benim önüme gelir ve dosyanın takibini bizzat ben yapacağım.”