Güçlü: Türkiye “Evet-HAYIR“ arasına sıkıştırılamayacak kadar büyük bir ülkedir

Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İslam Güçlü, yaptığı basın açıklamasında şunları ifade etti:

"Anayasa Değişikliği Tartışmaları, baskıcı politikalar, eğitimdeki, sağlıktaki, ekonomide kötü tablolar, terör saldırıları hepsi de toplumumuzu derin bir huzursuzluğa itmektedir.

Farkındayız can sıkıcı, umut kırıcı bir atmosfer içindeyiz. Siyaset, Medya, Yargı, Sivil toplum neredeyse işlevini yitirmiş durumdalar. Umudumuzu kaybetmemize neden olacak “YOK ARTIK BURASI İFLAH OLMAZ" Diyeceğimiz türden olaylar yaşıyoruz.

Anayasa Değişikliğinin TBMM’den geçmesi kimilerinde bu Umutsuzluğu ve karamsarlığı büsbütün arttırdı. Bu referandumu ülkemiz için bir "ÖLÜM -KALIM" meselesi olarak görenlerin sayısı bir hayli fazla. Kuşkusuz ülkemiz için çok ciddi bir sınav olacaktır.

Fakat Türkiye "Evet-HAYIR" arasına sıkıştırılamayacak kadar büyük bir ülkedir. "HAYIR "çıkarsa işleri toparlamak belki daha kolay olur ama Evet çıkarsa da dünyanın sonu demek degildir. Evet çıkarsa toparlanmak biraz zaman alacaktır. Beklide yapacağımız tartışmaları biraz daha sert yapacağız, biraz canımız yanacak ama sonuç değişmeyecek.

Türkiye’nin DEMOKRASIDEN, ÖZGÜRLÜKCU ANLAYİŞTAN, BAŞKA GİDECEGI BİR YER YOKTUR. Çünkü şunu biliyoruz: Anayasa değişikliğinde ortaya konulan bu yaklaşımla bir ülke YÖNETİLEMEZ. Tek adam rejimi ile bir ülkeyi yönetmek için artık çok geç. Ne teknolojideki gelişmelerle dünyanın geldiği yeni evre buna izin verir, ne ekonomide dünyayla entegre yapımız. Ne toplumsal farklılıklarımız buna müsaade eder. Nede Türkiye’nin 100 yıllık hayatındaki elde ettiği kazanımlar. Türkiye’nin "LAIKLIK" tecrübesi vardır. Türkiye "LAIKTIR" ebediyete kadar "LAIK" kalacaktır.

KADINLARIMIZIN toplumsal hayatımızda edindiği devasa rolleri vardır. Kadınlarımızı bundan sonra toplumsal hayatımızın dışına çıkarmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Aynı zamanda Ortadoğu ülkelerinden farklı olarak daha nezih, daha sakin İNSAN SEVGİSİNİ ÖN planda tutan bir DİN ANLAYİŞİMİZ VAR. Türkiye inansa da inanmasa da farklı dinlere ve mezheplere mensup insanların dostça kardeşçe birlikte yaşayabildikleri bir ülkedir."