Gaziosmanpaşa’da En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması

Yarışma sonunda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. 

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği yarışma öncesi Mehter Takımı mini bir performans sergiledi. Ardından Mehter Takımı eşliğinde İstiklal Marşı söylenerek yarışmaya geçildi. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta ile öğrenciler ve aileleri katıldı. 20 öğrencinin İstiklal Marşı okuyarak hünerlerini sergilediği yarışmada birinciliği Osmangazi Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Zehra Tuna, ikinciliği Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu Zehra Topaloğlu, üçüncülüğü ise 100. Yıl Ortaokulu’ndan Nisa Nur Temur kazandı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Usta, “Bu yarışmayı İstiklal Marşı’nın bundan 96 yıl önce TBMM’de kabul edilmesi dolayısıyla düzenledik. İstiklal Marşı bize ecdadımızdan kalan çok önemli bir miras. Vatanımızın birlik ve beraberliğini, bayrağımızın yere düşmemesini, milli değerlerimizi korumamızı ve yaşatmamızı sembolize ediyor. Böyle bir şiiri yazdığı için Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle yadediyoruz. Onun söylediği gibi, Allah bize bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Bir daha 15 Temmuz’ları yaşatmasın. Burada asıl olan kimin daha güzel şiir okuduğu değil, İstiklal Marşı’nın anlamının ve amacının anlaşılmasıdır. Çocuklarımızın burada güzel bir şekilde okuduğu İstiklal Marşı, geleceğimiz için umutlu olmamızı sağlıyor. Görüyoruz ki, çocuklarımız bu vatana sahip çıkacak, bayrağımız yere düşmeyecek.” diye konuştu.

Yarışmada birinciye laptop bilgisayar, ikinciye iPad, üçüncüye ise bisiklet hediye edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere ise birer saat hediye edildi. Program bitiminde tüm katılımcılara Mehmet Akif Ersoy kitabı takdim edildi.