Başkan Usta: Çanakkale'yi Ancak Biz Geçeriz.

Tarihin en büyük ve en çetin savaşlarından birinin yaşandığı Çanakkale'de hem karada hem denizde verilen mücadelelerde iki taraf 500 binden fazla zayiat verdi. Bugün Çanakkale Savaşı'nın 102. yıldönümü.

Çanakkale'ye 490.000’e yakın askerle gelen itilaf devletleri, 300.000’den fazla zayiat verdi. Buna karşılık Osmanlı tarafının 315.000 askerinin 250.000 tanesi vatanını korurken şehit oldu.

Çanakkale Ruhu Gaziosmanpaşa'da Yaşatıldı.

Çanakkale Zaferinin 102. Yıldönümü dolayısı ile Gaziosmanpaşa Belediyesi ilçe meydanında bir etkinlik düzenledi. Meydanda Çanakkale'de cepheyi figüre eden maketlerden sahne oluşturuldu. Bazıları gerçek olan toplar, siperler, tüfeklerin yer aldığı ve asker kıyafetli oyuncuların sahnelediği bir oyun sahnelendi. Oyun savaştan bir kesit sergiledi ve 57. Alayı temsil eden şehitlikte son buldu.

Etkliği Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Gaziosmanpaşa Kaymakam Vekili Yusuf Ziya KARACAEV, Belediye Başkan Yardımcısı Fazlı Korkut, muhtarlar, birim müdürleri ve binlerce Gaziosmanpaşalı birlikte izledi.

Usta: Dünyaya Çanakkale geçilirse böyle geçilir diye gösteriyoruz.

Burada bir konuşma yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Bugün Çanakkale Zaferi'nin 102. Yıldönümü. Çanakkale'ye gidemeyen çocuklarımız ve gençlerimiz için Çanakkale ruhunu yaşamalarına adına bu sahneyi hazırladık.

Bugün Çanakkale tarihi bir gün yaşıyor. Çanakkale geçilir diyoruz. Bugün büyük bir köprü ile Çanakkale'yi geçiyoruz. Çanakkale Köprüsü'nün temelini atıyoruz. Dünyaya da Çanakkale geçilirse böyle geçilir diye gösteriyoruz.

Bu millet Çanakkale ruhunu 15 Temmuz'da da gösterdi. Bu ruhu inşallah çocuklarımızla birlikte geleceğe de taşıyacağız.

Başta Çanakkale ve tüm şehitlerimizin aziz ruhlarını şad ediyorum. Onları rahmetle anıyorum." Şeklinde konuştu.