Binali Yıldırım: Kılıçdaroğlu Aynaya Baksın

Binali Yıldırım'ın Konuşmasından Başlıklar Şöyle Oldu:

Yatırımlara, yapılacak işlere sürekli "hayır" diyenler var.

"İktidara yürürken '15 bin kilometre bölünmüş yol yapacağız' dedik. Ne dediler? 'Hayır, yapamazsınız.' Biz de 'yaparız' dedik. 15 bini de yaptık, 19 bin 500 kilometre yeni bölünmüş yol yaptık. Biz, 'paradan 6 sıfır atacağız' dedik. 'Hayır, yapamazsınız. Yapın, çıkıp Taksim'de anıracağız' dediler ama biz yaptık. 'Ankara-İstanbul arasına yüksek hızlı tren yapacağız' dedik, 'Hayır yapamazsınız' dediler, biz yaptık. Sadece İstanbul-Ankara arasına değil, aynı zamanda Ankara-Konya arasına da yaptık, hizmete açtık. Sırada Bursa var, Sivas var, can Erzincan var. Daha sonra Adana, Mersin ve diğer şehirler... Yüksek hızlı treni buraya da getiriyoruz.

Biz '500 bin konut yapacağız' dedik, 'Hayır, yapamazsınız' dediler. Biz, 'evet yaparız' dedik, 500 bini de aştık, hamdolsun 750 bin konut yaptık. Marmaray, 'asırlık rüya gerçeğe dönüşecek' dedik, 'Hayır, yapamazsınız' dediler, yaptık. Osman Gazi Köprüsü'ne yine 'hayır' dediler, 'evet, yaparız' dedik, yaptık hizmete açtık. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne, Avrasya Tüneli'ne 'hayır' dediler ama bitince en önce onlar geçti. İşte bunlar böyle, 'hayır' derler, bitince de kimseye sırayı vermezler. Şimdi dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz, seneye bu vakitlerde açacağız onlara rağmen. Çanakkale Köprüsü'ne de 'hayır' diyorlar, biz de 'evet' diyoruz. İnşallah Cumhuriyet'in 100'üncü yılında bu muhteşem köprüyü de bitireceğiz. Onların işi hep 'hayır' demek engellemek, bizim işimiz de 'evet' demek, yapmak, bitirmek, milletin hizmetine sunmak."

SAYIN KILIÇDAROĞLU AYNAYA BAKSIN

CHP'nin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle "tek adam" anlayışının ortaya konacağı yönündeki açıklamalarını değerlendiren Yıldırım, "Derdi ne? Derdi, millet iktidar olmasın. Allah aşkına, bu millet iktidarını sizinle paylaşmak zorunda mı? Bu millet iktidarını, vesayet odaklarıyla paylaşmak zorunda mı? Halkın seçtiğinden niye rahatsız oluyorsunuz? Çekilin artık, düşün milletin yakasından, çekilin artık milli iradenin önünden. 16 Nisan millet iktidarının güçleneceği andır, 16 Nisan milli iradenin şaha kalktığı gün olacaktır." ifadesini kullandı. 

Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun 'Tek adam ülkeyi yönetecek.' değini hatırlatarak, şu görüşlere yer verdi:

"Sen istiyorsun diye, iki tane mi cumhurbaşkanı seçeceğiz, iki tane mi muhtar seçeceğiz, iki tane mi belediye başkanı seçeceğiz? Bunlar, bugünlerde HDP ile sıkı fıkılar, eş başkanlığa kafayı takmışlar. Evet, 'tek adam' olacak, patronu da millet olacak, siz olacaksınız. Patronun millet olduğu yerde diktatörlük olmaz. Meclis, daha da güçlenecek, yargı hem bağımsız hem tarafsız olacak. Millet, cumhurbaşkanlarını, hükümetleri denetleyecek, hesap soracak.

Bu ülkede eğer 'tek adam' yönetiminden bahsediliyorsa CHP yönetimi kendine baksın, 7 seçim kaybetti hala tek adam. Tek adam yönetimi arıyorlarsa, Sayın Kılıçdaroğlu aynaya baksın."