Karamollaoğlu'ndan sağduyu çağrısı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündemi değerlendirdi. Parti binasında basın mensuplarının karşısına çıkan Karamollaoğlu'nun gündeminde referandum ve sonrasında yaşanan gelişmeler vardı.
 
Karamollaoğlu'nun konuşmasından bazı satırbaşları:
 
"Avrupa açık açık Türkiye ile müzakereleri açığa alırız diyor. Bizim hükümet de biz de Avrupa'dan vazgeçeriz diyemiyor. Çünkü içeride başka, dışarda başka davranıyor. Biz umudumuzu koruyoruz. Yeni bir başlangıç olmasını istiyoruz."
 
BİRLİK OLURSAK SORUNLARI ÇÖZERİZ
El ele verirsek, çözülemeyecek bir sorunumuz olmadığını söylüyoruz. Bütün liderler bir araya gelip 'Milli İstişare' süreci başlatmalıdır. Saadet Partisi Yaşanabilir Bir Türkiye, Yeniden Büyük Türkiye ve Yeni Bir Dünya kurulması için üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır. Bütün bunları kardeşlik vazifesi olarak görüyoruz ve uyarıyoruz."
 
"SOKAKTA ÇARE ARANMAZ"
Karamollaoğlu, basın mensupları tarafından yöneltilen soruları da cevaplandırdı. AA muhabirinin sorduğu "YSK'nın kararlarını ve CHP'nin başvurusunu nasıl değerlendiriyorsunuz? Bir de CHP'nin sokağa çıkma çağrısı var. Bunun için ne diyeceksiniz?" sorusuna Karamollaoğlu şöyle cevap verdi:
 
"Son sorunuzdan başlamak istiyorum. Sokakta çare olmaz. Bir takım hataların olmasına rağmen, bunun sokakta çözüleceğine inanmıyorum. Böyle bir şeye teşebbüs edilmesini de doğru bulmuyorum. Ancak şunu ifade etmeden de geçemiyorum. Biz bu anayasa değişikliği için 3 nokta üzerinde durmuştuk. Anayasada kuvvetler ayrılığını savunduk. Meclis kendi iradesine sahip olmalı dedik. Adalet yürütmenin etkisinde kalma intibaını bile doğursa sıkıntı olur. YSK karar verirken sandıklardaki itirazlardan başlayarak ilçe seçim kurulu, il seçim kurulu aşamasından geçilmesini beklemesi lazımdır. Kurulda görüşülmeden YSK başkanı açıklama yaptı. Bu açıklama endişeye mahal verdi. Biz bu tartışmanın içine girmeyi doğru bulmuyoruz. Ancak 850 bin civarında geçersiz oy var. Mühürsüz pusulalar var. YSK'nınnın tartışılan bir konu üzerinde hüküm olmadan yorum yapması yanlıştır. Keşke bunlar olmasaydı."
 
CHP'YE SESLENİYORUM: TÜRKİYE'Yİ SIKINTIYA SOKACAK BEYANLARDA BULUNMAYIN
Karamollaoğlu iöyle devam etti: "Özellikle sokağa çıkmayı, çözümü sokakta aramayı doğru bulmuyoruz. Ortada bu kadar sorun varken, bir de bu şekilde yeni sorunlar çıkarılması doğru olmaz. Muhalefet partisi mensuplarına çağrıda bulunuyorum. Türkiyeyi bir sıkıntının içine sokacak beyanlarda bulunmasınlar, adım atmasınlar. Hukuk içerisnde çözüm arasınlar."
 
Kaynak: Milli Gazete