Garipçe halen daha Garipçe bir yer...

İstanbul'un Yanıbaşı Garipçe...

Gophaber keşif ekibi İstanbul'un yanı başında bulunan Sarıyer Garipçe‘ye uğradı. Garipçe Gaziosmanpaşa'ya 30 kilometre civarında bir yer. İETT araçları bazı yerlere ve Hacıosman Metrosuna kadar gidiyor.

Garipçe ve Rumeli Feneri İstanbul'a üçüncü köprü yapılırken daha fazla duyulmaya başlanılan bir yer. Üçüncü köprü Garipçe'nin hemen yanı başından geçiyor.

Garipçe halen daha garip bir yer olarak duruyor. Evler köy evleri şeklinde ve dökülüyor. Fakat halen daha sessiz sakin bir yer. Deniz kenarında kafa dinlemek isteyenler için ideal. Çok fazla işletme yok. Daha doğrusu yok denecek kadar az. Büyük sermaye grupları henüz Garipçe'yi ele geçirmemiş. Rumeli Feneri'nde kaleye çıkıp etrafı 360 derece izleyebilirsiniz.

Garipçeliler balıkçılıkla geçiniyor. Evlerin bahçe kenarları bile eski balık ağları ile çevrili. Birde arada kahvaltıya, çay kahve içmeye gidenler Garipçelilere kazanç kapısı olmuş. Çay 2.5 lira, kahvaltı 30 lira civarında...

Bu garipliğe rağmen ev ve emlak fiyatları düşük değil aksine yüksek! Yerli nüfus çok az görülüyor. Köy mezarlığında daha fazla insan var. Köyden İstanbul içine giden olduğu anlaşılıyor.