Saadet Partisi Kadın Kolları Gündemi Değerlendirdi.

Toplantıya konuşmacı olarak katılan Saadet Partisi GIK üyesi ve Istanbul İl Başkan Yardımcısı  Mustafa KAYA gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.    

Referandum konusuna değinen Kaya; "Saadet Partisi'nin dirayetli ve doğru tutumu gergin ortamı sakinleştidi. Din üzerinden çekişmelere kaydırılan ortamın sulh bulmasina sebep oldu. 0.7 diye alay edilen siyasi partinin uzlaşmacı tutumunun toplumda yansımasi %15, 20'yi buldu ve % 65 seviyelerinde beklenen evet onayı kıl payı öne geçti, insanlar bireysel düşünmeye sevk edildi.

Referandumdan önce Hollanda ve Almanyayla olan sorunlar konuşulabiliyordu fakat sonrasinda Tramp aranarak Ortadoğu için çare danışıldı. Ankara veya başka şehirlerde patlayan bombalar türkiyeyi hizaya getirmeyi istemektedir. Burada insanlar ayrıştırmak için... Arap, Sünni, Kürt, Türk vs.. herkes kendi cenazesine aglayacak. Hadi Suriye ye ağla bakalim!.. Bunlar BOP projesidir... Suriyede attıgımız yanlış adimlarla olaylara dahil olamiyoruz. Fırat kalkanı neden bırakıldı?   Ekonomi ye bakacak olursak; hani bizim İMF'ye borcumuz bitmisti? Borç 600 milyar doları aştı. Köprüler var. Tamam güzel de peki nasıl? Borçla! Yap islet devret... Ve köprülerde beklenen araç sayisini karşilamayinca fatura yine millete çıktı. Köprü ücretleri tek seferde 3.5 tl den 7 tl ye yükseldi. Bu sıkıntıların üstünden sadece bu teşkilat gelecek. 1913 te 5 sene sonra Osmanlı bitcek dense kimse inanmazdi..." Şeklinde konuştu.