“Orman Kaşifleri” doğayı keşfediyor

Eyüp Belediyesi’nin ödüllü projesi olan Simurg Yaygın Eğitim programıyla, çocuklar bütün derslerini uygulamalı olarak yapıyor. Doğal yaşamın nasıl geliştiğini de öğrenen çocuklar, bu kapsamda ormanlarda keşfe çıkıyor. Bahar aylarının gelmesiyle öğrencilerini Eyüp’teki ormanlık alanlara götüren öğretmen ve biyologlar, çocuklara doğaya ilişkin bilgileri yerinde veriyor

Proje kapsamında minik öğrenciler ormanda keşfe çıkarak doğayla iç içe olmanın mutluluğunu yaşıyor, bilimsel çalışmalarla doğayı yakından tanıyor ve öğreniyor. Proje, çocuklara doğayı sevdirme, doğadaki ağaçları, meyveleri, çiçekleri, böcekleri tanıtma, aynı zamanda bilimsel yöntem ile çalışma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. Yapılan çalışmayla, çocuklara ekosistemi oluşturan unsurlar tanıtılıyor, küçük yaşlarda çevre bilinci aşılanıyor. Oyun tadında uygulanan eğitimlerde çocuklar sıkılmadan, eğlenerek öğreniyorlar.

Çocuklar bu sayede doğaya daha önce hiç bakmadıkları bir perspektifle bakarken, ruhsal ve fiziksel sağlıklarına da katkıda bulunuluyor. 'İnsan tanıdığına zarar vermez' sloganı ile hareket eden eğitimli biyologlar eşliğinde minik öğrenciler doğayı çok farklı duyuları ile keşfediyorlar. Etkinlikler sonunda çocuklara küçük atıştırmalıklar ikram ediliyor, tabiat günlüğü tutma alışkanlığı kazandırılıyor, bunlara ek olarak tabiat günlüğü ve orman kaşifi çantası hediye ediliyor.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın girişimleriyle organize edilen Orman Kaşifleri Atölyesi ile 24 Nisan - 24 Mayıs tarihleri arasında hafta içi her gün Belgrad Ormanı’nda düzenleniyor. Keşif gezilerine 8 - 10 yaş arası tüm öğrenciler katılıyor.